Irak ordusu kritik operasyon gerçekleştirdi: DEAŞ lideri hava saldırısında yok edildi! Selahaddin Valisi kim?

Irak ordusu kritik operasyon gerçekleştirdi: DEAŞ lideri hava saldırısında yok edildi! Selahaddin Valisi kim?

Irak Ordusu Müşterek Harekat Komutanlığı, ülkenin kuzeyine hava saldırısı gerçekeleştirdi. Komutanlık, yapılan hava saldırısında, DEAŞ'ın sözde "Selahaddin Valisi" Ebu Ömer el-Kureyşi'nin öldürüldüğünü duyurdu.

Dünya

08.10.2024, 17:23

Irak Ordusu, Selahaddin vilayetine bağlı El-Ays bölgesinde terör örgütünün sığınağına yönelik bir hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı. Düzenlediği hava saldırısında, DEAŞ'ın sözde ''Selahaddin Valisi'' öldürüldüğünü açıkladı. Saldırının ardından, Selahaddin Harekât Komutanlığı'na bağlı kuvvetlerin, keşif taburu ve askeri istihbarat müfrezelerinin hedeflenen alanda inceleme yapmak üzere bölgeye sevk edildiği aktarıldı. 

Yapılan değerlendirmelerde, saldırıda toplamda 4 DEAŞ mensubunun öldürüldüğü, bunlar arasında sözde vali Ebu Ömer el-Kureyşi'nin de bulunduğu tespit edildi.

Elektriksiz 4 yıl geçirdiler! Koskoca mahallede bu sıkıntı hala devam ediyor Elektriksiz 4 yıl geçirdiler! Koskoca mahallede bu sıkıntı hala devam... Haberi Görüntüle

BİRÇOK ASKERİ EKİPMAN ELE GEÇİRİLDİ 

Ayrıca, hava saldırısının ardından birçok farklı silah, gece görüş gözlüğü, el bombası ve DEAŞ mensuplarına ait 8 cep telefonu ile lojistik ve idari malzemelerin ele geçirildiği ifade edildi. Müşterek Harekat Komutanlığı birlikleri, ilk hedefin yakınında başka bir terörist yuvası tespit ederek, onu da etkisiz hale getirdiklerini ve operasyonlarına devam ettiklerini paylaştı.

Komşu Yunanistan’da muhalif sesler yükseldi! Ülkeyi savaşa çekiyorsunuz Komşu Yunanistan’da muhalif sesler yükseldi! Ülkeyi savaşa çekiyorsunuz Haberi Görüntüle

AMAÇ BÖLGEDE DEAŞ'IN ETKİSİNİ AZALMAK

Bu gelişme, Irak'ın terörle mücadele çabalarının önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor ve DEAŞ'ın bölgedeki etkisini azaltma çabalarını destekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading