Yandex Metrica

Sitede Ara

İran-İsrail gerilimine dair yeni detay: ABD savunma sistemleri İran füzelerini kaçırmış

İran-İsrail gerilimine dair yeni detay: ABD savunma sistemleri İran füzelerini kaçırmış

İran'ın İsrail'e 13 Nisan'da düzenlediği dronlu ve füzeli saldırı ile ilgili ortaya atılan iddia dikkat çekti. İsrail Ordu Radyosu, ABD hava savunma sistemlerinin İran füzelerini karşılamada başarısız olduğunu bildirdi.

Dünya

16.05.2024, 11:15

İsrail Ordu Radyosu'nda yapılan haberde  13 Nisan'daki İran-İsrail gerilimine dair çok önemli bir detay verildi. Habere göre ABD savunma sistemleri, İran'ın İsrail'e gönderdiği balistik füzeleri karşılamada başarısız oldu. Denizden atılan sekiz balistik füzenin yalnızca ikisinin ABD tarafından karşılandığı belirtilen haberde kaynağa ilişkin bir bilgi verilmedi. 

Çin'den Siyonistlere uyarı: Batı Şeria'da gerilimi düşürün! Çin'den Siyonistlere uyarı: Batı Şeria'da gerilimi düşürün! Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN KONSOLOSLUK SALDIRISI

İsrail, 1 Nisan günü İran'ın Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan konsolosluk binasına saldırı düzenlemiş, aralarında İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general olmak üzere toplamda 7 kişiyi öldürmüştü. Diplomatik temsilcilikler ülke toprağı sayıldığından İran, bu saldırıya karşılık vereceğini bildirdi. Uzun süre eller  tetikte beklendikten sonra 13 Nisan akşamında duyurulan saldırı başlatıldı.

Son dakika... İran-Irak sınırında şiddetli patlama Son dakika... İran-Irak sınırında şiddetli patlama Haberi Görüntüle

İRAN'DAN MİSİLLEME

İran'ın 13 Nisan'da başlattığı karşı saldırı yüzlerce kamikaze İHA, balistik ve seyir füzeleriyle gerçekleştirildi. İsrail tarafında herhangi bir can kaybının meydana gelmediği saldırıda ABD, İngiltere ve Ürdün'ün füzeleri karşılamada İsrail'e yardımcı olduğu görüldü. 

Kadın haklarına ağır darbe! Bir yasak daha geldi: Kamusal alanda yüzlerini göstermek ve konuşmak yasak! Kadın haklarına ağır darbe! Bir yasak daha geldi: Kamusal alanda... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN KARŞI SALDIRI YAPTIĞI İDDİA EDİLDİ

Amerikan ABC News kanalının ABD'li bir yetkiliye dayandırarak verdiği İsrail'in İran'a yönelik saldırı haberi, daha sonra CBS News ve CNN tarafından da duyuruldu. İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurdu. Devlet televizyonunun haberinde, "Haber kaynakları, İsfahan eyaletinde nispeten şiddetli patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Bu sesin kaynağının ne olduğu henüz açıklanmadı" ifadelerine yer verildi.

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading