Yandex Metrica

İran-Pakistan geriliminde yeni perde: Pakistan soruşturma istedi

İran-Pakistan geriliminde yeni perde: Pakistan soruşturma istedi

İran'ın güneydoğusundaki bir evde 9 Pakistan vatandaşının kimliği belirsiz kimseler tarafından öldürülmesi Pakistan'ı harekete geçirdi. Pakistan, İran makamlarından bu olayın soruşturulmasını istedi.

Dünya

28.01.2024, 12:34

İran ile Pakistan arasındaki gerilime bir madde daha eklendi. İran'ın güneydoğusunda bulunan Pakistan sınırındaki Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Seravan ilçesinde bir evde 9 Pakistanlı öldürüldü. Pakistan, vatandaşlarının öldürüldüğü bu olayı terör saldırısı olarak nitreledi ve Tahran yönetiminden derhal soruşturma talep etti.

Yedi denizin ötesinde farklı bir dünya: Nüfusu yalnızca 234! NASA fotoğrafı gösterince dünya şaşırdı Yedi denizin ötesinde farklı bir dünya: Nüfusu yalnızca 234! NASA... Haberi Görüntüle

"TERÖRLE MÜCADELEMİZİ DURDURAMAYACAK"

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Bu, korkunç ve alçakça bir eylem ve kesin bir dille kınıyoruz. İranlı makamlarla temas halindeyiz." denildi. Tahran yönetiminden olayın derhal soruşturulması ve sorumluların yakalanması istenerek bu tür saldırıların Pakistan'ın terörle mücadelesini durduramayacağı vurgulandı.

Olayın İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın 29 Ocak'ta Pakistan'a yapacağı ziyaretin öncesinde gerçekleşmesi dikkati çekti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading