Yandex Metrica

İran-Pakistan sınırında gerginlik: 4 ölü 2 yaralı

İran-Pakistan sınırında gerginlik: 4 ölü 2 yaralı

İran-Pakistan sınırında İran tarafından açılan ateş sonucu 4 Pakistanlının hayatını kaybettiği, 2 Pakistanlının ise yaralandığı bildirildi. İki ülke arasında ocak ayında karşılıklı füze saldırıları düzenlenmiş, ülkeler büyükelçilerini karşılıklı olarak çekmişti.

Dünya

29.05.2024, 23:24

İran-Pakistan sınırında gerilim yeniden yükseldi. İran tarafından 6 kişinin olduğu araca açılan ateş sonucu 4 Pakistanlı yaşamını yitirirken 2 Pakistanlı ise yaralandı.

Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Belucistan eyaletinin Vashuk bölgesine bağlı İran sınırındaki Mashkel kasabasından yetkili Sahibzada Asfand, sınırda 6 kişiyi taşıyan araca ateş açıldığını söyledi. Açılan ateş sonucu 4 Pakşstanlı öldü, 2 Pakistanlı yaralandı. Asfand, saldırının nedeninin henüz bilinmediğini belirtti.

Bir iki üç değil tam 8 denizaltı birden! Süper güçten kardeş ülkeye dev kıyak: Bölgedeki tüm dengeleri değiştirecek! Bir iki üç değil tam 8 denizaltı birden! Süper güçten... Haberi Görüntüle

İRAN-PAKİSTAN FÜZE KRİZİ

İran-Pakistan sınırında zaman zaman askerler arasında gerilim tırmanıyor. İki ülke arasında ocak ayında füze krizi yaşanmıştı. İran, 16 Ocak'ta Pakistan tarafında füze ve hava araçlarıyla saldırı düzenlemiş, Pakistan ise 17 Ocak'ta Tahran Büyükelçisi'ni geri çağırma kararı almıştı. 

Pakistan, İran'ın füze saldırısına 18 Ocak'ta karşılık vermiş, sınırdaki bazı noktaları vurmuştu. Gerilim kısa sürede yerini itidal söylemlerine bırakmış ve 27 Ocak'ta büyükelçilerin tekrar görevlerine döndüğü bildirilmişti.

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading