Yandex Metrica

İran sessiz, ABD hareketli: USS Abraham Lincoln uçak gemisi Ortadoğu'ya ulaştı

İran sessiz, ABD hareketli: USS Abraham Lincoln uçak gemisi Ortadoğu'ya ulaştı

İsrail'i her türlü tehdide karşı korumayı kendine görev edinen ABD, işgal devletine yapılacak olası saldırılara karşı USS Abraham Lincoln uçak gemisini Ortadoğu'ya gönderdi. ABD, 7 Ekim'den sonra Doğu Akdeniz'e ilk olarak USS Dwight Eisenhower'ı göndermişti. Birkaç ay sonra ise Eisenhower bölgeden ayrılmış, yerini USS Theodore Roosevelt'a bırakmıştı.

Dünya

22.08.2024, 01:28

Tüm dünya İran'ın İsrail'e yapacağı misillemeyi beklerken ABD, Gazze'de uyguladığı soykırıma ortaklık ettiği İsrail'in imdadına koşmaya devam ediyor. Gazze'deki işgale ve katliama gönderdiği silahlarla destek veren ABD, Ortadoğu'ya bir uçak gemisini daha gönderdi. ABD, 7 Ekim'den sonra Doğu Akdeniz'e ilk olarak USS Dwight Eisenhower'ı göndermişti. Birkaç ay sonra ise Eisenhower bölgeden ayrılmış, yerini USS Theodore Roosevelt'a bırakmıştı. ABD bölgeye şimdi de USS Abraham Lincoln uçak gemisini gönderdi.

Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemli sırrı çözüldü! Uzmanlar, kayıpların nedenini açıkladı Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemli sırrı çözüldü! Uzmanlar, kayıpların nedenini açıkladı Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN İŞLEDİĞİ SUÇLAR CEZASIZ KALIYOR

İsrail, Tahran'da ve Beyrut'ta suikastlar düzenlemiş ve bölgedeki gerilimi iyiden iyiye artırmıştı. İşlediği cinayetlere ve savaş suçlarına karşı hiçbir ceza görmeyen üstelik Batılı devletler ve özeliikle ABD tarafından korunan işgal devleti, ateşkes görüşmelerinde de isteksiz davranıyor. 

300 bebek cesedi! İkiz kardeşlerinin mezarını arıyordu: Toplu mezar buldu 300 bebek cesedi! İkiz kardeşlerinin mezarını arıyordu: Toplu mezar buldu Haberi Görüntüle

İRAN MİSİLLEME BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMADI

ABD, Ortadoğu'daki güç dengesini İsrail lehine değiştirmeye çalışırken İran sessizliğini koruyor. Yaklaşık 3 haftadır misilleme beklenen İran, henüz harekete geçmedi. Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden Fuad Şükür'ün Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta öldürülmesi ve Filistin direniş hareketi Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin kendi başkentlerinde şehit edilmesi de İran'ı yerinden kımıldatamadı. İran, her ne kadar sürekli intikam yeminleri edip İsrail'e tehditler savursa da İsrail'e yönelik bir misilleme gerçekleşmedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading