Yandex Metrica

İran'dan Lübnan'daki saldırı için taziye: Bu kez intikam yemini etmedi

İran'dan Lübnan'daki saldırı için taziye: Bu kez intikam yemini etmedi

Lübnan'daki çağrı cihazlarının patlatılmasıyla ilgili İran'dan açıklama geldi. İran, en az 9 kişinin öldüğü ve 2 bin 800 kişinin yaralandığı saldırıları katliam olarak nitelendirdi. İran, Beyrut Büyükelçisi Mucteba Emani'nin de yaralandığı saldırıyla ilgili bu kez intikam yemini etmedi

Dünya

18.09.2024, 08:23

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, yazılı bir açıklama yaparak Lübnan'da çağrı cihazlarının patlatılmasını "Lübnan vatandaşlarını hedef alan katliam örneği" olarak niteledi. Lübnan'daki terör eylemlerinin, başta uluslararası insancıl hukuk olmak üzere uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirten Kenani, İsrail'in, Filistin ile Lübnan başta olmak üzere bölgedeki terör eylemleriyle bölgeyi, uluslararası barış ve küresel güvenliği tehdit ettiğini vurguladı.

Kenani sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu nedenle bu rejimin terör eylemleri ve onun yol açtığı tehditlerle yüzleşmek açık bir zorunluluktur. Uluslararası toplum, suçlu siyonist yetkililerin işledikleri suçlara karşılık cezasız kalmasıyla başa çıkmak için derhal harekete geçmelidir." Kenani ayrıca patlamalarda hayatını kaybedenler için Lübnan halkına taziye dileklerini iletirken İran'ın Beyrut Büyükelçisi Mucteba Emani dahil olmak üzere tüm yaralılar için de şifa diledi. İran'dan yapılan bu açıklamada İsrail'e yönelik herhangi bir intikam ya da misilleme sözleri kullanılmadı.

60 saniyede 6.000 mermi! F-16 ateşledi İran dronları perte çıktı 60 saniyede 6.000 mermi! F-16 ateşledi İran dronları perte çıktı Haberi Görüntüle

LÜBNAN'DAKİ ÇAĞRI CİHAZI SALDIRISI

Lübnan'da Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarında eş zamanlı patlamalar yaşandı. Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde Hizbullah unsurlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılması sonucu biri çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 800 kişinin yaralandığını açıkladı. Patlamalarda İran'ın Beyrut Büyükelçisi Mucteba Emani'nin de yaralandığı bildirildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading