Yandex Metrica

Sitede Ara

İran'ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan oldu

İran'ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan oldu

İran'da reformist Tebriz Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Mesud Pezeşkiyan, ikinci turunda oyların yüzde 53,7'sini alarak ülkenin 9'uncu Cumhurbaşkanı oldu. İran'da yeni cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan'dan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Önümüzdeki zorlu yolu, birliktelik ve güven olmadan aşamayız. Elimi size uzatıyorum ve bu yolda sizi yalnız bırakmayacağıma şerefim üzerine yemin ediyorum" ifadelerini kullandı.

Dünya

06.07.2024, 11:48

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, geçtiğimiz aylarda helikopter kazasında hayatını kaybetti. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasında ölmesinin ardından İran Anayasası’na göre Cumhurbaşkanı birinci yardımcısı Muhammed Muhbir, vekaleten koltuğa oturdu. Ülkede yeni Cumhurbaşkanını belirlemek için seçimler yapıldı. 

ABD, kediye ciğer emanet etti! Gazze'ye gönderilecek yardımlar İsrailli yetkililere teslim edildi ABD, kediye ciğer emanet etti! Gazze'ye gönderilecek yardımlar İsrailli yetkililere... Haberi Görüntüle

SEÇİMLER İKİNCİ TURA KALDI

İran’da halk 14’üncü dönem Cumhurbaşkanlığı seçimleri için ikinci kez sandık başına gitti. Çünkü önde giden iki aday Pezeşkiyan ve Said Celili yüzde 50 oy oranına ulaşamadığı için Cumhurbaşkanlığı seçimi 5 Temmuz'da gerçekleşecek olan 2.tura kalmış oldu. Dün yapılan cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunun oy sayım işlemlerinin tamamlandığını açıklandı.

İsrailliler Netanyahu ve soykırım hükümetine karşı sokaklara döküldü! Yarım milyon insan sokaklarda İsrailliler Netanyahu ve soykırım hükümetine karşı sokaklara döküldü! Yarım milyon... Haberi Görüntüle

İRAN'IN YENİ CUMHURBAŞKANI PEZEŞKİYAN

İran İçişleri Bakanlığı Seçim Merkezi Sözcüsü Muhsin İslami, bakanlık binasındaki seçim merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde yaklaşık 59 bin merkezde kurulan sandıklarda toplam 30 milyon 530 bin 157 oy kullanıldığını aktardı. İslami, Pezeşkiyan'ın 16 milyon 384 bin 403 oy aldığını söyledi. Buna göre Pezeşkiyan'ın oy oranı yüzde 53,7 oldu.

İslami, muhafazakar Said Celili'nin ise oyların 13 milyon 538 bin 179'unu aldığını belirtti. Celili'nin oy oranı yüzde 44,4'te kaldı. Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna katılım oranı ise yüzde 49,8 oldu.

F-16 savaş uçaklarına yeni silah: Yıkıcı ABD füzeleri Putin'i alarma geçirdi F-16 savaş uçaklarına yeni silah: Yıkıcı ABD füzeleri Putin'i alarma... Haberi Görüntüle

PEZEŞKİYAN'DAN İLK MESAJ

İran'da yeni cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan'dan ilk açıklama geldi. Pezeşkiyan, halka yönelik ilk mesajında, "Sevgili İran halkı, seçimler sona erdi. Bu birlikteliğimizin başlangıcı. Önümüzdeki zorlu yolu, birliktelik ve güven olmadan aşamayız. Elimi size uzatıyorum ve sizi bu yolda yalnız bırakmayacağıma şerefim üzerine yemin ediyorum." ifadelerini kullandı.

Rusya çocuk parkını vurdu: Ukrayna'da çok sayıda ölü ve yaralı var Rusya çocuk parkını vurdu: Ukrayna'da çok sayıda ölü ve yaralı... Haberi Görüntüle

İRANLI TÜRK AİLENİN ÇOCUĞU

Reformist siyasetçi Pezeşkiyan, 29 Eylül 1954'te Mahabad kentinde, İranlı Türk bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi ve Türk kimliğiyle iftihar ettiğini her fırsatta dile getirdi. Eşini ve oğlunu trafik kazasında kaybeden Pezeşkiyan, ülkede şefkatli ve dirençli bir figür olarak sempati kazandı.

Habere Tepki Ver

5

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading