Yandex Metrica

İşgalci askerler evini kurşun yağmuruna tuttukları Filistinliyle dalga geçti: 'Evin güzeldi'

İşgalci askerler evini kurşun yağmuruna tuttukları Filistinliyle dalga geçti: 'Evin güzeldi'

İşgalci İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Tulkerim kentine düzenlediği baskında bir evi kurşun yağmuruna tuttu. Eşi ve 3 yaşındaki ikizleriyle kurşunların hedefi olmaktan son anda kurtulan Filistinli, İsrail askerlerinin kendisine "Evin güzeldi ama şu an kullanılamaz halde, üzgünüz" dediğini aktardı.

Dünya

23.08.2024, 01:31

Bir yandan Gazze'deki katliamlarına devam eden İsrail ordusu, Batı Şeria'daki saldırılarını da aksatmıyor. Keyfi ev baskınları, gözaltılar ve tutuklamalarla beraber cana kıymalar 7 Ekim sonrası artmış durumda. Tüm Filistin topraklarında hak iddia eden ve toprağın asıl sahiplerini sürme niyetinde olan İsrail yönetimi bu hedefini yasa dışı yerleşim faaliyetleriyle gerçekleştirmeye çalışıyor.

Türkler yine kazandı! Yunan basını böyle duyurdu: Gazimağusa Netflix'te engelledi Türkler yine kazandı! Yunan basını böyle duyurdu: Gazimağusa Netflix'te engelledi Haberi Görüntüle

EVİ KURŞUN YAĞMURUNA TUTTULAR

Birçok Filistinliyi evinden toprağından ayıran işgal güçleri, kalanları da kaçırmak için ani baskınlar düzenliyor. Bu baskınlardan biri de bugün yapılan ve 14 saat süren Tulkerim baskınıydı. İşgalci güçler, Ektaba ilçesinde Ahmed Nasr isimli Filistinlinin evini kurşun yağmuruna tuttu. Saldırıdan eşi ve 3 yaşındaki ikizleriyle son anda kurtulan 30 yaşındaki Filistinli, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada "Sabah evin dört bir yanından gelen kurşun sesleriyle uyandık. Yaklaşık 40 dakika boyunca eşim ve çocuklarımla birlikte yatağın altından çıkamadık. Ne oluyor? diye birkaç kez bağırdım ama nafile. Babamın evin önüne park ettiği otomobil Energa anti-tank füzesiyle vuruldu ve tamamen yandı." dedi.

Lula da Silva da boykota katılıyor! Brezilya İsrail'den alımları durdurdu Lula da Silva da boykota katılıyor! Brezilya İsrail'den alımları durdurdu Haberi Görüntüle

"İKİ SAAT ÖNCE EVİN GÜZELDİ AMA ŞU AN KULLANILAMAZ HALDE"

Evde aranan bir kişi olduğunu iddia eden Nasr, İsrail askerlerinin evi aradıktan ve kendilerinden başka kimseyi bulamadıktan sonra "İki saat önce evin güzeldi ama şu an kullanılamaz halde, üzgünüz" dediklerini söyledi. 30 yaşındaki adam, "Ne diyebilirim ki, evim kullanılamaz halde, her yer kurşunlandı, babamın otomobili yandı, İsrail askeri de bana 'üzgünüz' diyor." ifadesini kullandı. 

ABD'den Rusya'ya başkanlık suçlaması: 'Moskova seçimlere müdahale etmeye çalışıyor' ABD'den Rusya'ya başkanlık suçlaması: 'Moskova seçimlere müdahale etmeye çalışıyor' Haberi Görüntüle

3 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu bugün 14 saat süreyle Tulkerim kampına baskın düzenlemiş ve baskına karşı çıkan Filsitinlilere ateş açmıştı. Baskında 3 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading