İşgalci İsrail'den skandal paylaşım: Hatay, Suriye toprağı olarak gösterildi

İşgalci İsrail'den skandal paylaşım: Hatay, Suriye toprağı olarak gösterildi

İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı paylaşımla bir skandala imza attı. Adraee, Hizbullah'ın para kaynaklarına dair iddiaların bulunduğu paylaşımda Hatay'ı Suriye toprağı olarak gösterdi.

Dünya

22.10.2024, 01:36

Filistin topraklarına yerleşmelerinden beri hem Filistin'i hem de çevresini işlediği cinayetlerle kan deryasına döndüren ve Ortadoğu'da bozulan huzurun en büyük müsebbibi olan İsrail, fütursuz saldırılarına devam ediyor. Gazze'yi ABD'den ve Almanya'dan aldığı bombalarla yerle bir eden, etmeye de devam eden işgalciler, eylül ayının son haftasında Lübnan'a da saldırmaya başladı. Arz-ı Mevud safsatasıyla adı konmamış bebekleri öldüren terör devleti, yayılmacı politikasıyla çevre ülkeleri de tehdit ediyor. Başta ABD olmak üzere Batılı devletlerden destek alan cinayet şebekesi bir skandala daha imza attı. 

İsrail'de Arapça açıklamalarda bulunan ordu sözcüsü Avichay Andraee, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hizbullah'ın para kaynaklarına dair iddialarda bulundu. İddialarında Türkiye'ye de yer veren İsrailli sözcü, paylaştığı haritada Hatay'ı Suriye toprağı olarak gösterdi.

İsrailli askerler hükümete baş kaldırdı! Bezli askerler korktular ve görev yapmayacaklar İsrailli askerler hükümete baş kaldırdı! Bezli askerler korktular ve görev... Haberi Görüntüle

HATAY'I SURİYE TOPRAĞI OLARAK GÖSTERDİ

Hizbullah'ın maddi olarak iki kaynaktan beslendiğini iddia eden Andraee, Lübnan vatandaşlarının paralarının ya Hizbullah tarafından çalındığını ya da İran tarafından Lübnan'a kaçırıldığını öne sürdü. İran'ın Devrim Muhafızları Kudüs Gücü aracılığıyla kara ve hava yoluyla Suriye'ye petrol ve para taşıdığını belirten İsrailli sözcü, bu yolla milyonlarca doların Hizbullah'ın cebine aktarıldığını iddia etti. Bu paranın doğrudan diplomatik kılıfla Beyrut'taki İran büyükelçiliğine giderken uçuşlar aracılığıyla aktarıldığını ifade eden Andraee, Hizbullah'ın İran sponsorluğunda Suriye'ye gaz ithal etmek ve Suriye, Lübnan, Yemen ve Türkiye'de çeşitli alanlarda çalışan sivil şirketler kurmak da dahil olmak üzere daha fazla ekonomik projeyi teşvik ettiğini öne sürdü.

Bu arada paylaştığı videoda sözde para trafiğini gösteren animasyona yer veren İsrail Ordusu Sözcüsü Avichay Adraee, Hatay'ı Suriye toprağı olarak gösterdi. İsrailli sözcünün bu paylaşımına sosyal medyadan büyük tepki yağdı.

Siyonistleri İran korkusu sardı: Soykırım ortağı ABD'den katil İsrail'e füze kalkanı Siyonistleri İran korkusu sardı: Soykırım ortağı ABD'den katil İsrail'e füze... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İSRAİL YAYILMACILIĞI KONUSUNDA UYARMIŞTI

TBMM'nin 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail vahşetine dikkat çekerek "Susmak, vahşeti görmezden, duymazdan gelmek hiç kimseyi, hiçbirimizi, bölgedeki hiçbir ülkeyi bu soykırım şebekesinin saldırganlığından kurtaramayacak. Bu tembelliğin, bu ataletin, bu tepkisizliğin, duygusuzluğun sona ermesi için Türkiye olarak hakkı cesaretle söylemeye, hakkı savunmaya, zalimler karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz. Siyonist lobinin şahsımızı ve hükümetimizi hedef alan itibar suikastlerine asla boyun eğmeyeceğiz. 'Vadedilmiş topraklar' hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan'dan sonra gözünü dikeceği yer, açık söylüyorum, bizim vatan topraklarımız olacaktır. Şu anda bütün hesap bunun üzerindedir. Türkiye içindeki bazı İsrail dostlarının, bazı siyonist severlerin, gönüllü veya paralı siyonizm propagandası yapan aparatların anlamadığı işte budur." Cumhurbalşkanı Erdoğan ayrıca Netanyahu hükümetinin, Anadolu'yu da içine alan bir ham hayal kurduğunu ve ütopya peşinde koştuğunu kaydederek, Hatay'ın Yayladağ ilçesindeki Suriye sınırından Lübnan sınırının 170 kilometre uzaklıkta olduğunu; Türkiye-Lübnan arasındaki mesafenin ise sadece 2,5 saatte katedilebildiğini hatırlatmıştı. Erdoğan, "Antakya ile Gazze arası, Ankara ile Aydın arası kadardır. Yani işgal, terör, saldırganlık hemen yanı başımızdadır. 'Türkiye İsrail'in yanında dursun.', 'Türkiye bu işlere karışmasın.', 'Türkiye tarafsız olsun.' diyenlere sesleniyorum, özellikle 'Hamas bir terör örgütüdür.' diyenlere sesleniyorum, 360 gündür yaşanan barbarlığı 7 Ekim vakasıyla meşrulaştırmaya çalışanlara sesleniyorum: Karşımızda hukukla mukayyet bir devlet değil, kandan beslenen, işgalle semiren bir katil sürüsü var." demişti.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading