İşgalci İsrail'in saldırıları dünya tarafından kınandı: ''Hukuksuz ve terörist eylemler''

İşgalci İsrail'in saldırıları dünya tarafından kınandı: ''Hukuksuz ve terörist eylemler''

İşgalci İsrail ordusu Gazze'den sonra şimdi de Lübnan’nı kan gölüne çevirmeyi hedefliyor. Siyonist rejim Lübnan'a hava saldırsı yaparak çok sayıda sivil halkın üzerine tonlarca bomba yağdırdı. Yapılan saldırıları bir çok ülke "hukuksuz" ve "terörist" saldırılar olarak nitelendirdi.

Dünya

03.10.2024, 11:02

Birçok ülke, İsrail'in Lübnan'ın Beyrut kentine düzenlediği son hava saldırılarını kınadı. Suriye, siyonist rejimin saldırılarını sert bir şekilde kınayan ilk ülkeler arasındaydı. Suriye hükümeti İsrail'i uluslararası hukuku ihlal etmekle suçladı. Saldırıları İsrail'in "korkaklığının ve terörizminin" bir göstergesi olarak nitelendirdi.

İSRAİL'İN EYLEMLERİ KORKAKÇA 

İsrail'in bu saldırgan tavrını birçok ülke sert bir dille eleştirdi. Mısır, Ürdün, Suriye ve diğer Arap ülkeleri başta olmak üzere birçok devlet, İsrail'in bu operasyonlarını "hukuksuz" ve "terörist" saldırılar olarak nitelendirdi. Suriye Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in eylemlerini "korkaklık ve terörizm göstergesi" olarak düzenlerken, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, bölgedeki acil bir ateşkes toplantısında bulundu.

BİRÇOK ÜLKE İSRAİL'İ SERT DİLLE KINADI 

Fransa, İsrail'in Lübnan'a saldırılarını kınayarak sivil ölümlerine dikkat çekti ve ateşkes çağrısı yaptı.Fransa'nın, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını kınadığı bildirildi.Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Lübnan'ın güneyine yönelik kara saldırıları düzenlediği yönündeki haberlerden endişe duyulduğu belirtildi.

Pakistan, Lübnan'da Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürülmesinin ardından İsrail'in saldırılarına karşı kınama yaptı. Dışişleri Bakanlığı, BM'yi İsrail'in durdurulması için harekete geçmeye çağırdı.

SOYKIRIM SONA ERDİRİLMELİ 

Kolombiya, Gazze'de yaşananlarla ilgili olarak "soykırımın sona erdirilmesi" yönünde güçlü bir çağrıda bulundu. Başkent Bogotá'da gerçekleştirilen bakanlık açıklamasında, İsrail ve İran'ın saldırıları sert bir dille kınandı.

 

ACIMASIZCA SAVAŞ SUÇU İŞLENİYOR 

İsrail’in Lübnan’a saldırarak çok sayıda sivili öldürmesini kınayan Kuzey Kore, Tel Aviv'in eylemini “Acımasız bir savaş suçu ve ahlaksızlık” olarak niteledi. 

ORTA DOĞU'da ÇÖZÜM İÇİN BARIŞ YOLLARI ARANMALI 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, yazılı açıklamada;  "Rusya, Lübnan'a saldırıyı şiddetle kınıyor ve İsrail hükümetini silahlı faaliyetlere son vermeye, birliklerini Lübnan topraklarından çıkarmaya ve Ortadoğu'daki çatışmanın çözümü için gerçek barış yolları aramaya çağırıyor" ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading