İşgalciler inkar ediyor ama gerçekler bambaşka: İran'dan ateşlenen füzelerin İsrail üslerini vurduğu doğrulandı

İşgalciler inkar ediyor ama gerçekler bambaşka: İran'dan ateşlenen füzelerin İsrail üslerini vurduğu doğrulandı

İran'ın 1 Ekim'de İsrail topraklarına yönelik füze saldırısında bazı uzun menzilli füzelerin Demir Kubbe'yi aşarak en az 3 askeri tesise isabet ettiği ortaya çıktı. Washington Post gazetesinde yer alan videolu analizde saldırının detaylarına yer verildi.

Dünya

05.10.2024, 02:00

İsrail'in işlediği cinayetler ve katiamlara cevaben İran'ın 1 Ekim akşamı düzenlediği füze saldırısı tartışılmaya devam ediyor. ABD'den ve İsrail'den saldırıda herhangi bir zaiyat olmadığı yönünde açıklamalar yapılmıştı. İran tarafı ise hedeflerine ulaştıklarını, İsrail'den karşı saldırı gelmesi halinde bu kez daha şiddetli başka saldırılar yapılacağını duyurmuştu.

İran'ın düzenlediği füze saldırısının izini süren Washington Post gazetesi, İran'ı doğrulayacak bulgulara ulaştı. Gazete yer alan haberde video ve fotoğraf analizleri yapıldı ve Necef Çölü'ndeki (Negev) Nevatim Hava Üssü'ne 20, İsrail'in merkezinde bulunan Tel Nof Hava Üssü'ne ise 3 füzenin isabet ettiği ortaya kondu. İncelenen 3 farklı videoda Nevatim Üssü'ne doğru ilerleyen bir dizi füze görüldüğü aktarıldı ve füzelerin yere düştüğü 20 noktada ateş topları ve duman bulutlarının gözlemlendiği belirtildi.

Bir diğer videoda ise Tel Nof Üssü üzerinde yükselen çok sayıda duman bulutu görüldüğü kaydedildi. haberde en az iki füzenin Tel Aviv yakınlarında, Mossad'a ev sahipliği yapan üssün yakınına düştüğü ve çarpmanın etkisiyle en az 2 çukurun oluştuğu aktarıldı. Gazeteye açıklamada bulunan analistler, görüntülerin füzelerin üslere doğrudan çarpmasıyla doğrudan uyumlu olduğunu ifade etti. 

İki ülke arasında harita yeniden çizilecek: Buzulların erimesi sınırları değiştidi! İki ülke arasında harita yeniden çizilecek: Buzulların erimesi sınırları değiştidi! Haberi Görüntüle

İSRAİL BASINI DA YER VERDİ

The Times of Israel ve Yedioth Ahronoth gazeteleri de İran saldırısı sonrası Nevatim Hava Üssü'nde meydana gelen tahribatı ortaya koyan uydu görüntülerine yer vermişti.

ABD Başkanı Biden'dan misillemeye misilleme açıklaması: 'Bugün hiçbir şey olmayacak' ABD Başkanı Biden'dan misillemeye misilleme açıklaması: 'Bugün hiçbir şey olmayacak' Haberi Görüntüle

İRAN'IN İSRAİL'E YÖNELİK FÜZE SALDIRILARI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim'de İran'ın "ulusal güvenliğini" hedef alan İsrail'e füze saldırısı düzenlendiğini bildirmişti. Saldırının Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık düzenlendiği belirtilmişti. İran devlet televizyonu, İsrail'e yaklaşık 200 füzenin atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading