Yandex Metrica

İslam İşbirliği Teşkilatından Gazze gündemiyle olağanüstü toplantı kararı: Dışişleri bakanları bir araya gelecek

İslam İşbirliği Teşkilatından Gazze gündemiyle olağanüstü toplantı kararı: Dışişleri bakanları bir araya gelecek

İslam İşbirliği Teşkilatı, 5 Mart'ta Gazze için olağanüstü toplanma kararı aldı. Toplandı dışişleri bakanları düzeyinde olacak.

Dünya

12.03.2024, 09:20

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze için olağanüstü toplanacak. 5 Mart'ta Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde düzenlenecek toplantıya üye ülkelerin dışişleri bakanları katılacak. Dışişleri Bakanları Konseyi'nde İsrail'in Gazze'ye yönelik sürdürdüğü saldırılar ele alınacak. Konsey toplantısından önce ise  İİT Genel Merkezi'nde gündem ve karar taslağı konusunda "üst düzey çalışanların çalışma yapacağı" bilgisine yer verildi. Toplantıda ayrıca Gazze'ye yönelik saldırıların yanı sıra Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail'in Filistin'e yönelik soykırım suçundan yargılanması konusunun ele alınması bekleniyor.

Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den İsrail'e silah ambargosu kararı! Siyonist için çember daralıyor! İngiltere'den İsrail'e silah ambargosu kararı! Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye saldıran İsrail, en az 13 bin 230'u çocuk ve 8 bin 860'ı kadın olmak üzere 30 bin 228 Filistinliyi katletti. Ayrıca enkaz altında çıkarılamayan binlerce ceset olduğu bildiriliyor. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 413 Filistinli hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading