İsrail basını son dakika geçti: Gazze'ye komşu İsrail kentleri füzelerle vuruldu

İsrail basını son dakika geçti: Gazze'ye komşu İsrail kentleri füzelerle vuruldu

Kudüs Seriyyeleri, İsrail'in bazı kentlerine füze saldırısı düzenlediklerini duyurdu. Saldırıyı İsrail basını da doğruladı.

Dünya

14.06.2024, 08:09

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına cevap olarak Gazze'ye komşu İsrail kentlerine füzelerle saldırılar düzenlediklerini duyurdu.

Hareketin Telegram hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Aşdod ve Aşkelon şehirlerini ve Mefilsim, Niram ve Sderot yerleşim birimlerini füzelerle bombaladık. Bombardıman, Siyonist düşmanın Filistin halkına karşı işlediği suçlara tepki olarak yapıldı."

İsrail basını da saldırıları doğruladı. Son dakika notuyla okuyucularına ulaşan Yedioth Ahronoth gazetesi, Gazze'den Aşkelon da dahil olmak üzere İsrail’in güneyindeki bölgeleri hedef alan füze saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

Kore Yarımadası'nda kıyamet kopuyor! Kuzey Kore'den Güney'e ve ABD'ye tehdit Kore Yarımadası'nda kıyamet kopuyor! Kuzey Kore'den Güney'e ve ABD'ye tehdit Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 37 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 85 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail’in, Biden’ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda, Hamas’a da teklifi kabul etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK’da yapılan oylamada, karar tasarısı 14 "evet" oyu alırken, Rusya "çekimser" oy kullandı.

Habere Tepki Ver

4

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading