Yandex Metrica

İsrail Batı Şeria'da da öldürmeye devam ediyor: Netanyahu, yeni katliamların işaretini verdi

İsrail Batı Şeria'da da öldürmeye devam ediyor: Netanyahu, yeni katliamların işaretini verdi

İsrail Başbakanı Netanyahu, Batı Şeria'nın Cenin kentinde gerçekleştirdikleri katliamla ilgili olarak "Bugün Cenin’de olmak üzere (işimiz) bitmedi." İfadesini kullandı.

Dünya

31.01.2024, 12:44

İşgal altında tutulan Batı Şeria'da İsrail ordusunun 43. taburundaki yedek askerler ve komutanlarla buluşmasında konuşan Başbakan Binyamin Netanyahu, Gazze'deki ve Batı Şeria'daki saldırılara ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Netanyahu, Gazze'deki katliamlarına devam edeceklerini vurgulayarak burada "zafer kazanıncaya" kadar durmaya niyetleri olmadığını ifade etti. Netanyahu, saldırılarının sadece Gazze Şeridi'yle sınırlı kalmayacağını, başka bölgelerle de ilgileneceklerini bildirdi. 

İki gökdeleni yıktılar, içinde Yahudi yoktu: 11 Eylül sonrası hangi devlete ne oldu? İki gökdeleni yıktılar, içinde Yahudi yoktu: 11 Eylül sonrası hangi... Haberi Görüntüle

500'DEN FAZLA FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Batı Şeria'da günden güne artırdıkları saldırılar hakkında da konuşan İsrail Başbakanı, bu bölgede geçen yılın başından beri 500’den fazla Filistinliyi öldürdüklerini söyledi. Netanyahu, öldürülen Filistinlilerden "terörist" olarak bahsetti. Gün içinde Cenin'e düzenledikleri saldırıyı hatırlatan Netanyahu, "Bugün Cenin’de olmak üzere (işimiz) bitmedi." İfadesini kullandı.

Cenin'de bulunan İbni Sina Hastanesine bu sabaha karşı sivil kıyafet, doktor ve hemşire önlüğü giyerek giren yaklaşık 10 İsrail özel harekat mensubu, 3 Filistinliyi susturucu silahlarla öldürmüştü.

Trablus'ta kritik zamanda kritik temas: MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı Dibeybe ile görüştü Trablus'ta kritik zamanda kritik temas: MİT Başkanı Kalın, Libya Başbakanı... Haberi Görüntüle

İSRAİL KATLİAMLARINA BATI ŞERİA'DA DA DEVAM EDİYOR

Gazze’de katliamlarına devam eden İsrail güçleri, Batı Şeria’da da kan dökmeyi sürdürüyor.

İsrail'in Gazze'ye saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında da artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 381 Filistinli hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana gözaltına alınanların sayısının 6 bin 390'a çıktığı aktarıldı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinin (OCHA) açıklamasına göre İsrail, bu yılın ilk 2 haftasında işgal altındaki Batı Şeria’da 7'si çocuk olmak üzere 30 Filistinliyi öldürdü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading