Sitede Ara

İsrail destekçisi Coca Cola'dan metal parça rezilliği: 26 milyon şişe imha edilecek! 'Teknik hata' denildi...

İsrail destekçisi Coca Cola'dan metal parça rezilliği: 26 milyon şişe imha edilecek! 'Teknik hata' denildi...

Türkiye de dahil birçok ülkede boykot edilen İsrail destekçisi Coca-Cola, son günlerde sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Boykotun satışlarını olumsuz etkilemesiyle birlikte, şirket bir zehir skandalı sonrası büyük bir geri çağırma işlemi başlattı. Avusturya'da son 25 yılın en büyük geri çağırma operasyonunu gerçekleştiren Coca-Cola, ürettiği şişelerde insan sağlığına zarar verebilecek maddelerin tespit edilmesi üzerine 26 milyon 0,5 litrelik pet şişeyi toplatma kararı aldı. Bu süreçte, 13 milyon litre içecek de imha edilecek.

Gündem

27.10.2024, 17:14

Coca-Cola, soykırım destekçisi olarak eleştirilen imajının yanı sıra yeni bir skandalla sarsılıyor. Şirket, bazı şişelerinin metal parçaları içerebileceği endişesiyle Avusturya'da son 25 yılın en kapsamlı geri çağırma işlemini başlattı. 

Coca-Cola, 26 milyon 0,5 litrelik pet şişenin geri toplama kararı almasının ardından bir açıklama yaptı. Şirket, "Üretimdeki teknik bir hata nedeniyle çok sınırlı sayıda pet şişenin küçük metal parçaları içerebileceği göz ardı edilemez. Olası bir sağlık riski nedeniyle potansiyel olarak etkilenen ürünlerin tüketilmemesini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Geri çağırma işlemi kapsamında toplanan 26 milyon şişe ile birlikte 13 milyon litre içecek de imha edilecek. Şirketin açıklamasına göre, bu devasa israfın sebebi üretim hattında yaşanan bir arıza.

Yarın (17 Ekim) Elazığ'da okullar tatil mi? Elazığ'da yarın okul yok mu? Yarın (17 Ekim) Elazığ'da okullar tatil mi? Elazığ'da yarın okul... Haberi Görüntüle

İŞTE GERİ ÇAĞRILAN ÜRÜNLER

Etkilenen 13 milyon litre içecek arasında dünya genelinde tanınan birçok marka bulunuyor. Geri çağrılan içecekler şunlar:

Coca-Cola: Zero, Şekerli Zero, Kafeinsiz Zero, Light, Limon

Fanta: Portakal, Portakal Zero, Limon Zero, Exotic Zero

Sprit: Sprite ve Sprite Zero

Ayrıca, içeceklerin potansiyel tehlikeli partilerini belirlemek için son kullanma tarihine dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Şişede belirtilen son kullanma tarihi 4 Şubat 2025 ile 12 Nisan 2025 arasında olan ürünlerin tüketilmemesi öneriliyor.

Zonguldak 14 Ekim okullar tatil mi? Yarın Zonguldak'ta Pazartesi hangi ilçelerde okullara tatil var? Zonguldak 14 Ekim okullar tatil mi? Yarın Zonguldak'ta Pazartesi hangi... Haberi Görüntüle

COCA-COLA'DA ZEHİR SKANDALI

Hırvatistan'ın Rijeka kentinde bir kafede Coca-Cola gazlı içeceği ve suyu içen dört kişi hastaneye kaldırıldı. Bu olay, ülkede son günlerde artan zehirlenme vakalarıyla birlikte Coca-Cola Hırvatistan Temsilciliği'nin bazı ürünlerini raflardan çekme kararı almasına yol açtı. Rijeka'daki olayın ardından, Coca-Cola ürünlerinden zehirlendiği iddiasıyla 34 kişinin hastaneye başvurduğu bildirildi. Temsilcilik, insan sağlığını tehlikeye atacak bir durum yaşanmaması için, zehirlenme vakalarıyla bağlantılı olduğu düşünülen ürünleri marketlerden toplama kararı aldıklarını açıkladı.

Türkiye tek yürek! Türk savunma devlerinden ortak mesaj geldi: Biriz ve birlikteyiz! Türkiye tek yürek! Türk savunma devlerinden ortak mesaj geldi: Biriz... Haberi Görüntüle

COCA-COLA'NIN GELİRLERİ DÜŞÜŞTE

Türkiye de dahil olmak üzere birçok ülkede boykot edilen Coca-Cola'nın üçüncü çeyrek gelirleri azaldı. Şirket, Türkiye, Çin ve Meksika gibi pazarlarda yavaşlama yaşarken, Filipinler, Brezilya ve Japonya gibi bölgelerde büyüme göstermeyi başardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading