Yandex Metrica

İsrail hükümetinde ajan iddiası: Aşırı sağcı bakan Smotrich, Beny Gantz'ı ABD'ye çalışmakla suçladı

İsrail hükümetinde ajan iddiası: Aşırı sağcı bakan Smotrich, Beny Gantz'ı ABD'ye çalışmakla suçladı

İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'ın ABD'ye gitmesini eleştirdi. Smotrich, Gantz'ın, Joe Biden yönetimi yararına çalıştığını ve onların (ABD) bir Filistin devleti kurma planını desteklediğini kaydetti.

Dünya

12.03.2024, 01:57

İsrail hükümetinde anlaşmazlıklar devam ediyor. Aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Savaş Kabinesi üyesi Beny Gantz'ın Başbakan Binyamin Netanyahu'dan izin almadan ABD'ye gittiğini öne sürdü. Smotrich, "ABD'nin, Gazze'deki savaşı durdurmaya ve Filistin devletini tanımaya çalıştığını herkes biliyor." ifadesinin kullanan Smotrich, Gantz'ın "zayıf halka" olduğunu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı evinde kabul ettiğini ve Filistin devletinin kurulmasını desteklediğini pek çok kez dile getirdiğini ifade etti.

Oyunun kurallarını değiştiren kitlesel fonlama uydusu: Savaşın temel direği oldu: TB2 Bayraktar ikilemi yaşadılar Oyunun kurallarını değiştiren kitlesel fonlama uydusu: Savaşın temel direği oldu:... Haberi Görüntüle

"GANTZ ABD'YE ÇALIŞIYOR"

Aşırı sağcı bakan, ABD'nin İsrail hükümetini ve toplumu bölmeye çalıştığını belirterek Gantz'ın, Joe Biden yönetimi yararına çalıştığını ve onların (ABD) bir Filistin devleti kurma planını desteklediğini kaydetti. Gantz'a çağrıda bulunan Smotrich, İsrail hükümeti ile Meclisinin, Filistin devletinin kurulmasını reddeden kararını ABD topraklarında açıkça dile getirmeye çağırdı. 

İsrail basınında 2 Mart'ta çıkan haberlerde, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Gantz'ın, daha önce Başbakan Netanyahu ile koordine edilmeyen bir ziyaret için pazar günü Washington'a gitmeye hazırlandığı duyurulmuştu. İsrail devlet televizyonu (KAN) ise 3 Mart'ta, İsrail'in Washington Büyükelçiliğine, "ABD'ye ziyaret planlayan Gantz'a yardımcı olunmaması talimatının verildiği" öne sürülmüştü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading