İsrail, İran Kızılayı'na ait sahra hastanesini vurdu! Hastane tamamen yandı

İsrail, İran Kızılayı'na ait sahra hastanesini vurdu! Hastane tamamen yandı

İsrail, il'in Lübnan-Suriye sınırında İran'a ait bir sahra hastanesini vurdu. İran Kızılayı'ndan yapılan açıklamada hastanenin tamamen yandığı bildirildi.

Dünya

11.10.2024, 01:29

İsrail, çevre ülkelere saldırmaya devam ediyor. Gazze'de ve Batı Şeria'da yaptığı katliamlara Lübnan'da devam eden işgalciler, Lübnan-Suriye sınırında bulunan sahra hastanesine saldırdı. 

İran Kızılayı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada übnan-Suriye sınırında kurulu, 56 yatak ve ilaç deposundan oluşan sahra hastanesinin dün gece İsrail'in düzenlediği saldırıda tamamen yandığı belirtildi.

İran Kızılayı, 6 Ekim'de Lübnan-Suriye sınırında sahra hastanesi kurduğunu açıklamıştı. Hastane, İsrail saldırıları sırasında yaralanan Lübnanlıların tedavisi için kullanılıyordu. İran Kızılayı Başkanı Pir Hüseyin Kolivend, saldırıda can kaybı olmadığını belirterek, "Tüm sağlık ekibimiz güvende ancak hastanenin ambulansları, sağlık ekipmanları ve malzemeleri imha edildi." ifadesini kullandı.

Rusya kendi ANKA-3'ünü vurdu! Elektronik harp savaşına yenilince füzeyi ateşlediler Rusya kendi ANKA-3'ünü vurdu! Elektronik harp savaşına yenilince füzeyi ateşlediler Haberi Görüntüle

İRAN'DAN AÇIKLAMA: "SAVAŞ SUÇUDUR"

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, Lübnan-Suriye sınırında İran Kızılayı'na ait bir sahra hastanesine İsrail tarafından düzenlendiği belirtilen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirten Bekayi, İsrail'in sahra hastanesine saldırısı için "tam bir savaş suçu örneği" ifadesini kullandı.

İranlı Sözcü, Tel Aviv'in daha önce de Gazze ve Lübnan'da hastaneleri defalarca kez hedef aldığına dikkati çekerek, uluslararası topluma İsrail'in savaş suçlarının durdurulması için harekete geçmeleri çağrısını yineledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading