Yandex Metrica

İsrail, kuzeye yoğunlaştı: Ordu birlikleri Lübnan sınırında şehir muhabesine hazırlanıyor

İsrail, kuzeye yoğunlaştı: Ordu birlikleri Lübnan sınırında şehir muhabesine hazırlanıyor

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Lübnan'a karşı kuzey cephesinde tabur düzeyinde şehir muharebesi ve gerçek mühimmatla savaş eğitimi hazırlıklarının artırıldığı duyuruldu.

Dünya

28.01.2024, 14:19

Kurulduğu günden bu yana yayılmacı bir politika izleyen ve bunun için tüm komşularıyla en az bir defa savaşan İsrail, bu kez Lübnan'a saldırma planları yapıyor.

Ordudan yapılan açıklamada savaş hazırlıklarına devam edildiği ve müfrezelerden başlamak kaydıyla, piyade ve istihkam birlikleri, tankçı ve topçuların da katıldığı taburlar düzeyinde birliklere yoğun eğitimler verildiği belirtildi.

Lübnan'a saldırı konusunda İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın son derece istekli açıklamalar yapıyor. 

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana sınırda devam eden çatışmalarda 30 Lübnanlı sivil ve 171 Hizbullah mensubu ile 6 İsrailli sivil ve 10 İsrail askeri öldü.

Sırbistan Milli Takımı'nın havayolu tercihi Cumhurbaşkanı Vucic'i öfkelendirdi: Sorumlular tespit edilecek Sırbistan Milli Takımı'nın havayolu tercihi Cumhurbaşkanı Vucic'i öfkelendirdi: Sorumlular tespit... Haberi Görüntüle

LÜBNAN TELEVİZYONUNUN İDDİASI

Lübnan merkezli Al-Manar TV dikkat çeken bir iddiada bulundu. Yapılan açıklamada "Netanyahu hükümeti Lübnan'a savaş ilan edebilir" denildi.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading