İsrail ordusu Han Yunus'ta pusuya düştü: 3 asker öldü, 5'i ağır 14 asker yaralandı

İsrail ordusu Han Yunus'ta pusuya düştü: 3 asker öldü, 5'i ağır 14 asker yaralandı

İsrail ordusu, Gazze'de ağır kayıplar vermeye devam ediyor. Gazze'nin güneyinde bir binada meydana gelen patlamada 3 İsrail askeri ölürken 5'i ağır olmak üzere 14 asker de yaralandı.

Dünya

11.04.2024, 11:11

148 gündür Gazze'de katliamın her türlüsünü yapan işgalci İsrail ordusu zaman zaman ağır kayıplar veriyor. Gazze'nin kuzeyinde on binlerce masum Filistinliyi katlettikten sonra gözünü "güvenli bölge" olarak gösterip Filistinlileri göç ettirdikleri güneye dikti. Güneye kara saldırısı yapmayı planlayan İsrail yönetimi buraya sığınan Filistinlieri Hamas bahanesiyle öldürmeyi ve bu bölgeyi "temizlemeyi" düşünüyor. 

Bu arada Filistin direniş hareketi Hamas'ın askeri kanadını oluşturan İzzeddin el-Kassam Tugayları soykırımcı orduya ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor. İsrail ordusundan yapılan açıklamada Gazze'nin Han Yunus kentinde bir binada meydana gelen patlamada 3 askerin öldüğü, 5'i ağır 14 askerin yaralandığı duyuruldu. Konuyla ilgili açıklama yapan İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, patlamanın inceleneceğini belirtti ve bu gölgede savaşmanın zor olduğunu ifade etti. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana 245'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 585 askerini kaybetti.

Yeraltı roket üssü! Hizbullah katil İsrail'i işte buradan avlıyor: Demir Kubbe S.O.S verdi Yeraltı roket üssü! Hizbullah katil İsrail'i işte buradan avlıyor: Demir... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 230’u çocuk, 8 bin 860’ı kadın olmak üzere 30 bin 320 Filistinli öldürüldü, 71 bin 533 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading