İsrail savaş uçakları Yemen'i bombaladı! Husilerden Arap ülkelerine uyarı: 'İsrail'e saldırılarımızı durdurmaya çalışan ülkeyi vururuz'

İsrail savaş uçakları Yemen'i bombaladı! Husilerden Arap ülkelerine uyarı: 'İsrail'e saldırılarımızı durdurmaya çalışan ülkeyi vururuz'

İsrail, Yemen'e hava saldırısı başlattı. Yemen'deki İran destekli Husiler, saldırılara karşılık verileceğini duyurdu. Husiler, tüm Arap ülkelerine de uyarıda bulundu.

Dünya

21.07.2024, 11:45

Soykırımcı İsrail ordusuna bağlı savaş uçakları Yemen'in Hudeyde limandaki petrol yüklü tankerleri hedef aldı. Husiler, İsrail saldırısına karşılık verileceğini duyurdu. 

Gazze Şeridi'ndeki katliam saldırılarını sürdüren İsrail, Yemen'e bombardıman başlattı. Husiler, saldırılara karşılık verileceğini duyurdu.

Bir aktivist İsrailli savunma şirketlerini böyle rezil etti: Bebek öldürme bölümü burası mı? Bir aktivist İsrailli savunma şirketlerini böyle rezil etti: Bebek öldürme... Haberi Görüntüle

23.54 - EYLAT KENTİNDE ART ARDA PATLAMALAR

İsrail'in güneyindeki Kızıldeniz kıyısındaki Eylat kentinde patlama sesleri duyulduğu bildirildi.İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamada, Eylat kentinde patlama sesleri duyulduğuna ilişkin haberlerin incelendiği belirtildi.

Kanal12 televizyonu, Eylat bölge halkının patlama sesleri duyduğunu açıkladı. Sosyal medyada, Eylat kenti semalarında ışık hüzmesi bırakan cisimlerin görüldüğü görüntüler paylaşıldı.

İsrail ordusu, Yemen'in Hudeyde kentine düzenlediği hava saldırılarının ardından, buradaki İran destekli Husilerin misillemesine karşı teyakkuza geçtiğini açıklamıştı.

Son dakika... İşgalci İsrail ordusu Beyrut'u vurmaya başladı Son dakika... İşgalci İsrail ordusu Beyrut'u vurmaya başladı Haberi Görüntüle

22.36 - İSRAİL'E NÜKLEER TESİS TEHDİDİ

Yemen'deki İran destekli Husilerden art arda açıklamalar gelmeye devam ediyor. Husiler, İsrail'in saldırısına karşılık olarak Dimona nükleer tesisi vurmakla tehdit etti. 

Cenazesinin nereye gömüleceği merak ediliyordu!  Nasrallah'ın cenazesi gizli bir yere defnedildi! Cenazesinin nereye gömüleceği merak ediliyordu! Nasrallah'ın cenazesi gizli bir yere... Haberi Görüntüle

21.57 - TEL AVİV GÜVENSİZ BÖLGE İLAN EDİLDİ

İsrail'in bombardımanına karşılık verileceğini açıklayan Husiler, Tel Aviv'i güvensiz bölge olarak tanımlayarak İsrail'e savaş çağrısı yaptı.

Sosyal medyada tarihi başarı: Elon Musk X’te rekor takipçi sayısına Ulaştı! X'in sahibinin takipçi sayısı kaç oldu? Sosyal medyada tarihi başarı: Elon Musk X’te rekor takipçi sayısına... Haberi Görüntüle

21. 41 - 'DÜŞMANLA UZUN BİR SAVAŞA HAZIRIZ'

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri yaptığı açıklamada, "İsrail saldırısının ardından Yafa-Tel Aviv bölgesinin güvenli olmayan bölge ilan ediyoruz Gazze'deki saldırganlık durup kuşatma kaldırılana kadar düşmanla uzun bir savaşa hazırız" dedi.

Amerika havaya uçuyor: Milton Kasırgası evleri yıktı, rüzgâr hızı saatte 200 km'ye ulaştı! Amerika havaya uçuyor: Milton Kasırgası evleri yıktı, rüzgâr hızı saatte... Haberi Görüntüle

20.19 - HUSİLERDEN ARAP ÜLKELERİNE PEŞ PEŞE UYARI

Husiler, saldırıyla ilgili jet hızında bir açıklama yaptı. İsrail'in saldırılarına karşılık verileceğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Saldırılarımızı durdurmaya çalışacak tüm Arap ülkeleri de İsrail gibi saldırıya uğrayacak.

Yemen'in Gazze'ye karşı tutumu sağlam ve değişmeyecek, Yemen'in Gazze'yi destekleyen operasyonları da durmayacak. Bu saldırıya karşılık verilmesi kaçınılmazdır ve Yemen halkı tüm şer odaklarından daha güçlüdür.

Tam 49 adet Abrams tankı için onay verildi! Cephede işleri karıştıracak hamle Tam 49 adet Abrams tankı için onay verildi! Cephede işleri... Haberi Görüntüle

'BİZ İMAN, HİKMET, CİHAD VE SEBAT ÜLKESİ YEMEN'İZ'

Bizler Gazze'nin katledilmesine eyleme geçmeden tanık olmaktansa şehadeti ve fedakarlığı tercih eden bir halkız.

Bizler aynı zamanda hedef alındıklarında geri çekilmeyen, bunun yerine yüzleşme ve tepki vermenin gerekliliğine olan kararlılığını ve inancını artıran bir halkız. Biz iman, hikmet, cihad ve sebat ülkesi Yemen'iz."

Hamas'tan terör devleti İsrail'e gözdağı: 'Halkımız haklarını almadıkça bölgede istikrar olmayacak' Hamas'tan terör devleti İsrail'e gözdağı: 'Halkımız haklarını almadıkça bölgede istikrar... Haberi Görüntüle

19.57 - "BU SALDIRI KARARLILIĞIMIZI VE AZMİMİZİ ARTIRACAK"

Husilerin sözcüsü Muhammed Abdusselam ise X sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, İsrail'in, Hudeyde Limanı'ndaki petrol tankları ve elektrik santralinin de aralarında bulunduğu sivil tesisleri hedef alan acımasız saldırısının, Yemen'in Gazze'ye verdiği desteği durdurması için düzenlendiğini belirtti.

Abdusselam, "Bu, (Gazze'ye verilen desteğin durması) gerçekleşmeyecek bir düştür. Bu saldırı, Yemen halkının ve silahlı kuvvetlerinin sadece kararlılığını ve azmini artıracaktır." ifadesini kullandı.

İranlı komutandan İsrail'e gözdağı: 'İstersek bütün siyonistleri yok ederiz' İranlı komutandan İsrail'e gözdağı: 'İstersek bütün siyonistleri yok ederiz' Haberi Görüntüle

19.00 İSRAİL, YEMEN'E BOMBARDIMAN BAŞLATTI

İsrail merkezli Haaretz gazetesinde yer alan habere göre İsrail savaş uçakları, Yemen'e hava saldırısı başlattı. Saldırıda Hudeyde limandaki petrol yüklü tankerler havaya uçtu.

İsrail'in saldırılarının, Husilerin Perşembe günü İHA ile Tel Aviv’deki ABD Elçiliği’ne yakın bir binayı vurmasına misilleme olduğu iddia edildi.

Türkiye işini zaten kendi halletti... Eski İtalya Başbakanı Massimo D'Alema'dan tarihi ama etkisiz itiraf: Türkiye işini zaten kendi halletti... Eski İtalya Başbakanı Massimo D'Alema'dan... Haberi Görüntüle

HUSİLER İSRAİL'E İHA'LI SALDIRI DÜZENLEMİŞTİ

Yemen'deki patlamaların ardından, cuma sabaha karşı Husilerin insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlediği İsrail'e gözler çevrildi.

İsrail'den Walla internet sitesine konuşan ABD'li kaynaklar, Yemen'de Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı'na İsrail'in saldırdığını belirtti.

Tel Aviv'in merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında cuma yerel saatle gece 03.00'te İHA saldırısıyla güçlü bir patlama meydana gelmişti. Patlamada, bir kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi şarapnel parçaları ve patlamanın etkisiyle yaralanmıştı.

200 yıllık şişenin içinden zaman kapsülü formülü çıktı! Büyülü bir an 200 yıllık şişenin içinden zaman kapsülü formülü çıktı! Büyülü bir... Haberi Görüntüle

TEL AVİV 'RADARLARIN TESPİT EDEMEYECEĞİ' İHA İLE VURULDU

Yemen'deki Husiler, Tel Aviv'i radarların tespit edemeyeceği, hava savunma sistemlerinin engelleyemeyeceği, "Yafa" isimli yeni bir İHA ile hedef aldığını açıklamıştı.

Husiler, İsrail'in merkezini hedef almaya devam edeceklerini ve Tel Aviv'in kendileri için "güvenli olmayan bölge" olduğunu duyurmuştu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İHA saldırısına "gerekli karşılığı vereceklerini" söylemişti.

Habere Tepki Ver

3

1

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading