Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'de yine siren sesleri: Hizbullah, kuzeydeki Kiryat Shmona'da AVM'yi vurdu

İsrail'de yine siren sesleri: Hizbullah, kuzeydeki Kiryat Shmona'da AVM'yi vurdu

İsrail basını Hizbullah'ın kuzeydeki Kiryat Shmona'da bir alışveriş merkezini vurduğunu duyurdu.

Dünya

07.06.2024, 00:48

Hizbullah, Gazze'de katliamlarını aralıksız sürdüren İsrail'e karşı saldırılara devam ediyor. Gün içinde İsrail'in kuzeyine füze atan ve füzenin düştüğü bölgede yangın çıkmasına neden olan Hizbullah, bu kez insansız hava aracıyla saldırdı. 

Ülkenin kuzeyinde bulunan Kiryat Shmona'daki bir alışveriş merkezinin hedef alındığı saldırı kentte sirenlerin çalmasına neden oldu. Yedioth Ahronoth gazetesinin haberinde AVM'de ciddi bir hasar oluşmadığı bildirildi.

6. nesil savaş hayali suya düşebilir! Mikoyan-41 için şoke eden iddia: Çizim tahtasından hiç çıkmayabilir 6. nesil savaş hayali suya düşebilir! Mikoyan-41 için şoke eden... Haberi Görüntüle

ÇOK SAYIDA YANGIN ÇIKTI

Hizbullah, özellikle 2 Haziran'dan bu yana yapılan füze ve kamikaze İHA saldırıları İsrail'in kuzeyindeki yerleşim yerlerinde sıcak havanın da etkisiyle yangınlara sebebiyet vermişti. İsrail'in son dönemde artan Hizbullah saldırılarına karşı Hizbullah'a karşı yeni saldırı hazırlıklarına başlamıştı. İsrail ordusunun kuzey bölgesi komutanı Uri Gordin, bugün bu hazırlıkların tamamlandığını duyurmuştu. 

İsrail, 7 Ekim'den beri hem Gazze'ye hem de kuzey sınırında bulunan Hizbullah mevzilerine saldırılarda bulunuyor. İki güç arasındaki çatışmalarda 330 Hizbullah mensubu, 63 Lübnanlı sivil, 19 Emel Hareketi, 13 Hamas, 15 İslami Cihad mensubu, 14 İsrail askeri ve 10 İsrailli sivil hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading