Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'den işkence inadı! Filistinlilerin öldürüldüğü, işkenceye ve tacizlere uğradığı hapishane kapanmıyor

İsrail'den işkence inadı! Filistinlilerin öldürüldüğü, işkenceye ve tacizlere uğradığı hapishane kapanmıyor

İsrail'in Guantanamosu olarak adlandırılan Sde Teiman gözaltı merkezinde şimdiye kadar çok sayıda Filistinli insanlık dışı muamelelere muhatap oldu. İşkencelerle adını duyuran gözaltı merkezi için defalarca kapatma talebinde bulunuldu ancak İsrail Yüksek Mahkemesi bu taleplerin hepsini reddetti. Son başvuru İsrail merkezli insan hakları kuruluşu Sivil Haklar Derneği'nden gelmişti.

Dünya

18.09.2024, 21:41

İşlencenin, cinsel istismarın ve ölümün adresi Sde Teiman... Necef Çölü'nde bulunan işkence merkezi aynı zamanda İsrail devletinin Filistinlilere olan kinini de gösteriyor. Onca işkenceyi, tacizi, ölümü görmeyen İsrail Yüksek Mahkemesi, Sde Teiman Gözaltı Merkezi'nin hukuka uygun faaliyet yürüttüğüne hükmetti. Kapatma talebi, İsrail merkezli insan hakları kuruluşu "Sivil Haklar Derneği"nden gelmişti.

Kayıp kıta keşfedildi! 500 milyon yıllık bilmece çözüldü! Bilim insanları şokta Kayıp kıta keşfedildi! 500 milyon yıllık bilmece çözüldü! Bilim insanları... Haberi Görüntüle

"YÜKSEK MAHKEME HUKUKA UYGUN KARARLAR VERMELİ"

Dernekten yapılan açıklamada Yüksek Mahkeme'nin hukuka uygun kararlar vermesinin gerekli olduğu vurgulanarak ülkedeki hapishane ve gözaltı merkezlerindeki insanların hukuk dışı işkence ve açlığa maruz kalmamaları gerektiği ifade edildi.

Soykırımcı İsrail'den alçak tehdit! Marwan Issa ve Muhammed Deif'i örnek gösterdiler Soykırımcı İsrail'den alçak tehdit! Marwan Issa ve Muhammed Deif'i örnek... Haberi Görüntüle

TAM BİR İŞKENCE MERKEZİ

Necef Çölü'ndeki işkence merkezinde 7 Ekim'den bu yana yüzlerce Filistinlinin turulduğu hatırlatıldaı ve şu ifadelere yer verildi: "Orada fiziksel ve psikolojik istismara işaret eden ciddi kanıtlar var. Gözaltındaki insanlar, elleri acı verici şekilde bağlanma, anestezi kullanmadan ameliyata alınma, uzun süre gözleri bağlı halde tutulma, darp edilme ve tıbbi ihmale maruz kalmışlar." denildi. Açıklamada ayrıca kapatma taleplerinin ardından Sde Teiman Gözaltı Merkezi'nde tutulanların bir kısmının başka yerlere nakledildiği ve altyapısında değişimler olduğu belitrildi.

Necef Çölü, israil'in güneyinde bulunuyor. Buradaki askeri üsse bağlı olan ve İsrail'in Guantanamosu olarak adlandırılan Sde Teiman Gözaltı Merkezi, özellikle 7 Ekim'den sonra kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden yapılan işkencelerle anılıyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

1

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading