Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail'den UNESCO'ya tepki: Saygı duruşuna bile tahammülleri yok

İsrail'den UNESCO'ya tepki: Saygı duruşuna bile tahammülleri yok

İsrail, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) aldığı kararı reddettiğini ve tiksintiyle karşıladığını duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 22:26

UNESCO’nun 42. Genel Konferansı'nda Filistin ve Gazze’deki mevcut durumun etkileri ve sonuçları kapsamında UNESCO’nun yetkileri hakkındaki karar tasarısının kabul edilmesine ilişkin yazılı açıklama yapan İsrail Dışişleri Bakanlığı, bugün alınan kararın “tek taraflı” olduğunu ileri sürdü. Aaçıklamada, İsrail’in bu kararı “tiksintiyle karşılayarak reddettiği" belirtildi.

Kardeş ülke ile dev enerji anlaşması! Ticari hedefler iki katına çıkacak! Kardeş ülke ile dev enerji anlaşması! Ticari hedefler iki katına... Haberi Görüntüle

SAYGI DURUŞUNA DA TEPKİ GÖSTERİLDİ

UNESCO’nun, “aşırılıkçı hükümetlerin ve terörizmi destekleyenlerin hizmetinde” olduğu ve “temel gerçeklerin çarpıtılması ve katliamların inkar edilmesi konusunda işbirliği yaptığı” iddia edilen açıklamada UNESCO oturumunda Gazze’de öldürülen siviller için saygı duruşunda bulunulmasına da tepki gösterildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"Yalnızca Filistinli kurbanların anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan UNESCO, doğası gereği ahlaki zafiyeti olan kendisinden ve tartışmalarından utanması gereken bir kuruluştur."

Bakanlık, İsrail’i destekleyen ülkelere ve önerdiği değişiklikler için ABD'ye teşekkür etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading