İsrail'in ateşkes paniği! Çocuk katilleri BMGK kararına rağmen soykırıma devam ediyor

İsrail'in ateşkes paniği! Çocuk katilleri BMGK kararına rağmen soykırıma devam ediyor

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de 7 Ekim'den bu yana soykırım yapan katil İsrail Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ilk kez ABD'nin de 'evet' oyuyla kabul edilen ateşkes teklifine rağmen katliam yapmaya devam ediyor. Köşeye sıkışan katil İsrail Gazze'de 12 Filistinliyi daha katletti.

Dünya

12.06.2024, 14:18

Gazze'de soykırımı durdurmak için bir uluslararası kararın daha alınmasının ardından dünyanın gözü yine katil İsrail'e çevrildi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) önceki gün Gazze'de ateşkes ilan edilmesi yönünde ABD'nin sunduğu teklifi kabul etti.

İçinde ABD'nin de bulunduğu 15 koltuklu Güvenlik Konseyi'nde 14 üye taslak lehine oy verdi, Rusya çekimser kaldı. ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in kabul ettiğini belirttiği ateşkes planını 31 Mayıs'ta kamuoyuna açıklamıştı. Ancak Biden'ın ateşkes planını açıklamasının ardından işgalci İsrail, yüzlerce Filistinliyi katletmeye devam etti.

Dünya bebek katili İsrail'i ateşkese vereceği kararı beklerken geçtiğimiz cumartesi günü Nusayrat Kampı'nda 4 rehineyi kurtarmak için 274 Filistinliyi daha acımasızca katletti.

Avrupa Kiev'den uzaklaşıyor! Almanya Ukrayna'nın füze talebini görmezden geldi! Avrupa Kiev'den uzaklaşıyor! Almanya Ukrayna'nın füze talebini görmezden geldi! Haberi Görüntüle

ATEŞKES KARARINA RAĞMEN...

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan son ateşkes kararının ardından İsrail dün gece yine onlarca Filistinliyi öldürdü. İsrail'in Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerindeki evlere düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 12 Filistinli yaşamını yitirdi. BMGK'daki ateşkes kararı bir yandan da ABD'nin ikiyüzlülüğünü ortaya koydu. BM Güvenlik Konseyi 25 Mart'ta da ateşkes çağrısında bulunan bir kararı kabul etmişti.

Öte yandan Uluslararası Adalet Divanı benzer yönde karar almış ve Gazze Kasabı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında yakalama kararı talep etmişti. Çıkan tüm bu uluslararası arenada bağlayıcılığı olan kararlar rağmen İsrail, Gazze Şeridi'ndeki soykırımına devam etti.

ABD yönetimi ise bir yandan ateşkesi planlıyor gibi tutum izlerken arka planda İsrail'e soykırım desteği veriyor. İsrail bu süreçte ABD'nin sağladığı silahlar ve istihbarat desteği ile çadırda çocukları diri diri yaktı, sığındıkları okulda kadınları katletti veya mülteci kampında kalanları öldürdü.

ABD'deki sızıntı skandalı büyüyor! FBI'dan kritik açıklama geldi ABD'deki sızıntı skandalı büyüyor! FBI'dan kritik açıklama geldi Haberi Görüntüle

ATEŞKES PLANININ İÇİNDE NELER VAR?

3 aşamalı ateşkes planının devreye sokulacağı Gazze'de ilk rehine ve mahkum takası ile kısa süreli ateşkes uygulaması planlanıyor. İkinci aşamada kalıcı olarak düşmanlıkların sona erdirilmesi ve İsrail güçlerinin Gazze'den çekilmesi var. Üçüncü aşamada ise savaş boyunca neredeyse tamamen yok olan Gazze'nin yeniden inşası yer alıyor.

Söz konusu ateşkes planı Hamas tarafından kabul edildi. Hamas, Gazze'de kalıcı ateşkes, tamamen çekilme, esir takası, Gazze Şeridi'nin yeniden inşası ve yerinden edilenlerin yurtlarına geri dönüşüne ilişkin BMGK kararındaki ilkeleri uygulama konusunda aracılarla müzakereye hazır olduğunu duyurdu. ABD Dışişleri Başkanı Antony Blinken, Hamas'ın açıklamasının umut verici olduğunu söyledi. İsrail ise ateşkes teklifine cevap vermedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading