İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair emare yokmuş! Alman bakan yardımcısından akıllara durgunluk veren sözler

İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair emare yokmuş! Alman bakan yardımcısından akıllara durgunluk veren sözler

İsrail'e diyet borcunu bir türlü bitiremeyen Almanya'dan soykırımcılara bir destek açıklaması daha geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Fischer, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmediklerini söyledi.

Dünya

15.10.2024, 10:32

İsrail'in bölgesinde tutuşturduğu ve sürekli harladığı ateşe odun taşıyan ülkelerin başında Almanya geliyor. ABD ile birlikte bir an olsun işgalciye silah taşımaktan vazgeçmeyen Almanlar, bununla da övünüyor.

İsrail bir gazeteciyi daha katletti İsrail bir gazeteciyi daha katletti Haberi Görüntüle

OLAF SCHOLZ'DAN İSRAİL'E DESTEK AÇIKLAMASI GELMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde parlamentodaki özel oturumda konuşan Başbakan Olaf Scholz, İsrail'e silah vermeye devam edeceklerini ifade ederek "Silahları teslim ettik ve göndermeye devam edeceğiz." demişti. Scholz'un sözlerine bir destek de Hükümet Sözcü Yardımcısı Wolfgang Büchner'den geldi. Büchner, ülkesinin İsrail'e hiçbir zaman silah yasağı uygulamadığını belirterek, "Bunu bir kez daha vurgulamak isterim, İsrail'e silah ihracatına yönelik bir yasak söz konusu olmamıştır." dedi. Oysa Bild gazetesi Almanya'nın, İsrail'den silahların "soykırım" için kullanılmayacağına dair yazılı güvence istediğini öne sürmüştü.

Netanyahu bu kez Rusya'yı suçladı: 'Hizbullah mevzilerinde son teknoloji silahlar bulduk' Netanyahu bu kez Rusya'yı suçladı: 'Hizbullah mevzilerinde son teknoloji silahlar... Haberi Görüntüle

ALMAN SÖZCÜ EL YÜKSELTTİ

Fakat bu açıklamarın da üstüne çıkan bir başka açıklama yapıldı. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastia Fischer, İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hçbir emare görmediklerini söyledi. Başkent Berlin'de konuşan sözcü, Almanya'nın, soykırım yaptığı gerekçesiyle İsrail'e silah vermediği iddialarıyla ilgili olarak "Pozisyonumuz değişmedi. İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığına dair hiçbir emare görmüyoruz."ifadelerini kullandı.

Fischer ayrıca Bild gazetesinde yer alan bir habere atıfta bulunarak soykırım tanımı yaptı. Fischer, "Soykırım, etnik grupların etnik veya sosyal özellikleri, milliyetleri veya dini inançları temelinde kasıtlı olarak öldürülmesi, imha edilmesi veya diğer şekillerde yok edilmesi anlamına gelir." dedi.

Hizbullah'tan katil orduya darbe: Çok sayıda seçkin İsrail askeri öldürüldü Hizbullah'tan katil orduya darbe: Çok sayıda seçkin İsrail askeri öldürüldü Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ALMANYA'YI ELEŞTİRMİŞTİ

Geçtiğimiz yılın kasım ayında Almanya'yı ziyaret eden ve Başbakan Olaf Scholz'la görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın İsrail politikasını eleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Scholz'la düzenlediği ortak basın toplantısında muhatabının yüzüne karşı "Bizim İsrail'e borcumuz yok. Borçlu olsak bu kadar rahat konuşamayız. Ama borçlu olanlar, rahat konuşamıyorlar. Biz Holokost cenderesinden geçmedik. Öyle bir durumumuz da yok. Burada da açık ve net konuşacağım. Çünkü 7 Ekim tarihi bir başlangıç olarak anlatılıyor. 7 Ekim'den sonraki süreç hiç konuşulmuyor. Bunun yanında artık neredeyse Gazze diye bir yer kalmadı, her taraf yerle yeksan oldu. Şu anda yatıyorlar, kalkıyorlar, Hamas, Hamas, Hamas... Hamas'ın silah varlığı ve gücü ile acaba İsrail'in silah varlığı, gücü mukayese edilebilir mi? Şu anda İsrail'in nükleer silahı var mı? Var ama bunu İsrail'e sorarsanız 'var' demez. Çünkü onlar yalanı çok iyi kullanırlar. Bütün bunlarla beraber şu anda şu kadar mali destek verildiğinden bahsediliyor. Peki, Hamas'a böyle bir mali destek veriliyor mu? Böyle bir şey söz konusu mu? Hayır, böyle bir şey de yok. Filistin'in kendisine verilmesi gereken destekler de verilmiyor."

Saflar belirleniyor! 3. Dünya Savaşı için geri sayıma başlandı: Hangi devletler Türkiye'nin yanında olacak? Saflar belirleniyor! 3. Dünya Savaşı için geri sayıma başlandı: Hangi... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de 42 bin 227 Filistinliyi katletti. Katledilen Filistinlilerden 17 bini çocuklardan, 11 binden fazlası ise kadınlardan oluşuyor. İşgalcilerin ağır bombardıman sonucu yıktığı binaların enkazında ise ulaşılamayan binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Yaralananların ise tedavi imkanlarından mahrum olduğu, halkın gıdaya ve temiz suya ulaşmada güçlük çektiği kaydediliyor. İsrail gerek devlet gücüyle gerekse de vatandaşları vasıtasıyla diğer ülkelerden Gazze'ye gönderilen insani yardım malzemelerinin onlara ulaşmasını engelliyor. 

Çatışmalarda İsrail ordusu da önemli kayıplar verdi. İşgal ordusu, 7 Ekim'den bu yana 349’u karadan işgal sürecinde olmak üzere 730 askerinin öldüğünü duyurdu. Ancak bu sayıların İsrail tarafındna az gösterildiği, sayının çok daha yukarılarda olduğu belirtiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading