Sitede Ara

İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji uzmanı tarih verdi: Bu sene kış çetin geçecek

İstanbul'a kar yağacak mı? Meteoroloji uzmanı tarih verdi: Bu sene kış çetin geçecek

Geçen yılı kar yağışı olmadan kapatan İstanbul'a bu sene kar yağacak mı? Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kar yağışı ile ilgili tarih verdi. Peki bu sene İstanbul'da kış nasıl geçecek?

Gündem

07.10.2024, 11:54

Geçen yıl kara hasret kalan İstanbullular için müjde verildi. Bu sene kış nasıl geçecek sorusuna cevap veren Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Batı Karadeniz' ve Doğu Karadeniz dışındaki bölgelerde yağışlar yine az gidiyor. Yani eylül ayında beklentilerimizin altında yarışlar geçiyor, ekim ayında o şekilde geçecek gibi görünüyor." dedi.

Sözlerine devam eden uzman isim, "Sıcaklık tahmini bu şekilde yapmıştık zaten bu sene, sonbahar sıcak geçecek ortalamanın üzerinde. Yağışın biraz canlanacağını tahmin ediyorum ancak çok fazla canlanmadı yağışlar." şeklinde konuştu.

Bu sene La Nina'lı bir kış geçireceğiz diyen Şen, "Dolayısıyla sıcaklıklar, aşırı sıcaklıklar olmayacak bu sene. Yağışlarda da biraz, geçen seneye göre biraz daha fazla olacak gibi görünüyor. Tarımsal açıdan bunu da söyleyelim." ifadelerini kullandı.

Bu sene şampiyonu play-off mu belirleyecek? 2024-2025 Süper Lig'de Play-off olacak mı? Bu sene şampiyonu play-off mu belirleyecek? 2024-2025 Süper Lig'de Play-off... Haberi Görüntüle

İSTANBUL'A KAR YAĞACAK MI?

Bu sene İstanbul'a kar yağacak mı sorusuna cevap veren Prof. Dr. Orhan Şen, "Kar yağacak mı? Evet, yani Anadolu'ya kar yağacak, geçen sene de kar yağmıştı Anadolu'ya. Ama bu sene biraz daha iç Anadolu ve batıya doğru kar yağışını göreceğiz." dedi.

İstanbul'da kar yağacak mı? Tabi en önemli soru bu diyen Şen, "Neden önemli? Çünkü İstanbul'da 20 milyona yakın insan yaşıyor. O yüzden İstanbul'a baktığımız zaman yılbaşından önce pek bir kar yağışı görülmüyor" ifadelerini kullandı.

MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: FETÖ üyesi eski hakim paketlendi MİT ve Emniyet'ten ortak operasyon: FETÖ üyesi eski hakim paketlendi Haberi Görüntüle

O TARİHTE İSTANBUL'A KAR YAĞACAK

Sıcaklıklar ekim ayında da yüksek geçecek diyen uzman isim, "Ama Ocak ayında 1-2 gün kar yağma olasılığı İstanbul'da göreceğiz. Yani yerde tutar mı tutmaz mı? Ama havada göreceğiz büyük bir ihtimalle. Dolayısıyla bu senenin kışını da bu şekilde geçireceğiz gibi geliyor." dedi.

Sözlerine devam eden Prof. Dr. Orhan Şen, "Yani daha geçen sene çok sıcak bir kış geçirdik geçen sene. Hem dünyada hem Türkiye'de. Ama bu sene ortalamaların civarında veya ortalamaların bir türlü üzerinde sıcaklıklarla geçecek. Ama yağışlar da geçen seneye göre biraz artacak gibi gözüküyor. " ifadelerini kullandı.

Ama sonbahardaki yağışlar çok tatmin edici ve değil diyen Şen, "Ama yine de yağışsızlıktan daha iyidir. Yağışlar haftada 1 olsa da Marmara bölgesinde yağıyor. Ama Batı Karadeniz ve Doğu Karadeniz'deki yağışlar, önemli yağışlar devam ediyor" yorumunu yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading