İstanbul'dan Gazze'ye gidecek Türk gemisine İsrail müdahalesi: 2. Mavi Marmara vakası...

Gazze'ye insani yardım götürmeyi amaçlayan Özgürlük Filosu Koalisyonu İsrail engeline takıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan koalisyonun İspanyol temsilcisi, "İsrail, yüzlerce insan hakları gözlemcisi, uluslararası basın ve 5 bin 500 ton insani yardımla yola çıkmayı bekleyen yardım gemisini engeliyor" ifadelerini kullandı.

Gündem

17.05.2024, 11:33

Özgürlük Filosu temsilcileri İsrail'in nisan ayından bu yana İstanbul Tuzla tersanesinde bulunan filonun amiral gemisi Akdeniz feribotunda bulunan Gine-Bissau bayrağı nedeniyle baskı yaptığını duyurdu. 

İsrail'in baskısından etkilenen bir diğer gemi de Gine-Bissau bayraklı Anadolu adlı kargo gemisi olup, şu anda Gazze'ye gönderilmek üzere beş bin tondan fazla insani yardım yüklediği İskenderun limanı önündeki karaya demirlemiş durumda.

Sur cinayetinde yeni gelişme: İkbal Uzuner'in telefonu çözüldü, Ayşenur şifresi henüz kırılamadı! Sur cinayetinde yeni gelişme: İkbal Uzuner'in telefonu çözüldü, Ayşenur şifresi... Haberi Görüntüle

GİNE'YE SİYONİST BASKI

25 Nisan'da Gine-Bissau yetkilileri İstanbul'a bir müfettiş gönderdi. Bir gün sonra, insani yardım gemisinde yapılan olağandışı bir incelemenin ardından bayrağın geri çekildiği duyuruldu.

Geminin yola çıkması için teknik bir engel bulamayan Gine makamları, geminin sahibi olan Türk kuruluşu İnsani Yardım Vakfı'ndan (İHH) Gazze'ye gitmeyeceğine dair bir belge imzalamasını talep etti. Ancak İHH bu talebi reddetti.

İHH sözcüsü Mustafa Özbek, bayrağın indirilmesi kararının henüz nihai olmadığını, İHH Vakfı'nın bir çözüm bulmak için Gine-Bissau ile görüşmeye devam ettiğini söyledi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü yayalara açılacak mı? Boğaz köprüsünden yürüyerek geçilecek mi? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yayalara açılacak mı? Boğaz köprüsünden yürüyerek... Haberi Görüntüle

GİNE İLE GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Sözlerine devam eden Özbek, "Gine ile ilerleme kaydediyoruz. Çabalar başarısız olursa, diğer ülkelerden bayraklar alınacak. Hedefimiz birkaç gün içinde yola çıkmak" dedi.

EFE ajansının haberine göre, 26 Nisan'da İsrail Ordusu sözcüsü Gazze'ye hava, kara geçişleri ya da İsrail'in Aşdod limanı dışında herhangi bir yolla yardım ulaştırılmasının "provokasyon" olarak değerlendirileceğini söyledi.

Kredi kartından 750 TL kesinti iptal mi edildi? Kredi kartından 750 TL kesinti iptal mi edildi? Haberi Görüntüle

5.500 TON İNSANİ YARDIM

Geçtiğimiz günlerde açıklama "Özgürlük Filosu" yöneticilerinden ABD'li emekli albay Ann Wright, "Gazze Özgürlük Filosu, İsrail'in Gazze ablukasına karşı çıkmak ve Uluslararası Adalet Divanının talebi üzerine insani yardım sağlamak amacıyla barışçıl bir görev için burada bulunan silahsız sivillerden oluşuyor" ifadelerini kullanmıştı.

Sözlerine devam eden Wright otuzdan fazla ülkeden yüzlerce insan hakları gözlemcisi de yanımızda olacak diyerek, "5.500 tonluk insani yardım taşıyacak bir kargo gemimiz olacak" demişti.

Üzerinde Cumhurbaşkanı'ma yazacak! AK Parti'den 'beyaz sandık' uygulaması: Vatandaşa talepleri sorulacak! Üzerinde Cumhurbaşkanı'ma yazacak! AK Parti'den 'beyaz sandık' uygulaması: Vatandaşa talepleri... Haberi Görüntüle

"MAVİ MARMARA-2" DİYEREK DUYURMUŞTU

Öte yandan "Özgürlük Filosu"nun Gazze'ye gelişini "Mavi Marmara 2" başlığı ile duyuran İsrail medyası, 14 yıl önce hafızalara kazınan saldırıyı haberinde tekrar hatırlatarak, "İsrail ordusunun Gazze'ye giden Türk gemisini ele geçirmesinden neredeyse 14 yıl sonra, başka bir filonun gazeteciler ve barış aktivistleriyle birlikte Pazartesi günü yola çıkması bekleniyor; Amacı iki yönlü: 'Gazze halkına yardım etmek ve İsrail kuşatmasını kırmak" ifadelerini kullanmıştı.

 

Habere Tepki Ver

4

0

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading