Yandex Metrica

İzmir Valiliğinden önemli duyuru: 1 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında yasaklandı

İzmir Valiliğinden önemli duyuru: 1 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında yasaklandı

İzmir Valiliği, yangın riski nedeniyle kent genelindeki 26 bölgedeki ormanlık alanlara 1 Haziran-31 Ekim tarihleri arasında girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Gündem

01.06.2024, 01:37

İzmir Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu tarafından alınan kararlar İzmir Valiliği tarafından duyuruldu. Alınan kararda  Çiçekli, Atatürk, Karacadağ, Kavaklıdere, Dikmendağı, Çatalkaya, Başpınar, Uzunkuyu, Parsa, Fındıklıdere, Kırkgeçit, Karadere, Mehmetler, Korucuk, Nif Dağı, Doğanbey, Armutlu, Kurudere, Kartal, Pınarcık, Aliağa, Pınarcık, Yamanlar, Meryemana, Sarnıç ve Oğlananası orman sahalarına 1 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında yetkililerden başla kimsenin girmesinin yasaklandığı bildirildi. Ayrıca söz konusu ormanların çevresinde, içinden geçen yollarda mola vermek ve piknik yapmakta da yasaklandı.

Petrolul Ploiesti hangi ülkenin takımı? Petrolul kadro değeri ne kadar? Petrolul Ploiesti hangi ülkenin takımı? Petrolul kadro değeri ne kadar? Haberi Görüntüle

GEREKİRSE ELEKTRİK KESİLECEK

Açıklamada vatandaşların kendilerine ayrılan piknik alanlarından faydalanmaları istenirken piknik sonrası herhangi bir tehlikeye yol açmamak için gerekli önlemlerin alınmasının gerekliliğine işaret edildi. Bununla ilgili "Vatandaşlar, yalnızca kendilerine ayrılan piknik alanlarından gerekli önlemleri alarak yararlanabileceklerdir. Bu piknik alanlarında yakılan ateşler tamamen söndürüldükten ve kullanılan alan temizlendikten sonra piknik yeri terk edilecektir." ifadelerine yer verilirken yasaklı alanlardan geçen enerji nakil hatlarının ilgili kuruluşlarca bakımlarının yapılacağı ve yetkililerce istenilmesi durumunda hattaki enerjiyi kesecekleri kaydedildi.

Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da en yüksek kira zam oranı yüzde kaç? Temmuz'da kiraya ne kadar zam yapılacak? Temmuz'da en yüksek kira... Haberi Görüntüle

DEVRİYE SİSTEMİ ETKİNLEŞTİRİLECEK

Belediyelerin bu 26 noktada çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacakları belirtilen açıklamada yangın riskine karşı gerekli iş makinelerinin hazır bulundurulacağı bildirildi. Açıklamada "Orman idaresi, jandarma ve emniyet birimlerince oluşturulan devriye sistemi etkin bir şekilde uygulanacak, gerekirse kaymakamların emirleri ile tüm kamu personel ve olanaklarından, önleyici hizmetler ile yangınlara karşı müdahalede yararlanılabilecektir. Yangın ihbarı ücretsiz 112 Acil numaralı telefonlara da yapılabilecektir." denildi. 

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading