Japon deprem uzmanlarından İstanbul için kıyamet senaryosu: İstanbul'da sağlam bina kalmayacak!

Japon deprem uzmanlarından İstanbul için kıyamet senaryosu: İstanbul'da sağlam bina kalmayacak!

Japonya'nın önde gelen deprem uzmanı Yoshinori Mirwaki, beklenen büyük İstanbul depremi için açıklamalarda bulundu. 1766 yılından bu yana büyük bir deprem yaşanmayan İstanbul'da kıyamete hazır olunması gerkeiyor dedi.  

Gündem

20.05.2024, 12:19

Deprem uzmanı Yoshinori Nirwaki, Bursa Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen konferansta beklenen büyük İstanbul depremi hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Monwaki, ''Bu depremler tekrar tekrar geliyor. İstanbul'u etkileyen 1509 yılındaki depremden 257 yıl sonra 1766 yılında meydana gelmiş. 1766 yılındaki depremin üzerinden ise 258 yıl geçti'' ifadelerini kullanarak kıyamet senaryosuna hazırlıklı olunması gerektiğini vurguladı.

Son dakika: KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı Son dakika: KPSS ortaöğretim sonuçları açıklandı Haberi Görüntüle

DEPREME HAZIRLIKLI OLUNMALI

Mirwaki büyük depremlerin 250 senede bir yaşandığını, İstanbul'da ise 257 yıl geçmesine rağmen yaşanmadığını dile getirerek, ''Fay hatlarının enerjisini biriktirdiğini görüyoruz. Artık hazır olmamız gerekiyor. Depremin gelmeyeceğini söyleyen iki hoca var ama bizim kendimizin de binalarımızın da bir an önce depreme hazırlanması gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Oktay Kaynarca'dan şok açıklamalar! Kurtlar Vadisi itirafı geldi: İşte hangi diziyle bağlantılı olduğunu açıkladı? Oktay Kaynarca'dan şok açıklamalar! Kurtlar Vadisi itirafı geldi: İşte hangi... Haberi Görüntüle

KIYAMET SENARYOSUNA HAZIR OLUN!

Dünya ortalamasına göre 5,5 büyüklüğündeki depremler metrekare üzerinden hesaplandığında Türkiye'nin 17'nci sırada olduğu vurgulayarak Moriwaki, Türkiye'de en büyük depremin 7,9 büyüklüğünde olduğunu dile getirdi. Fakat 7,9 şiddetinde meydana gelen depremin fay hattı Endonezya'dan İspanya'ya kadar uzanıyor.

Depremde can kaybında Türkiye'nin 3'ncü sırada olduğunu belirten Moriwaki, olası bir depremde kötü olaylara şahit olacağını ifade etti.

Moriwaki Bursa'da ortaya çıkan yeni fay hattıyla ilgili ise ''Bu fay hattını görmenin önemi yok. Kimse endişelenmesin. Japonya’da yüzde 60’tan fazla yeni fay hattında deprem meydana geliyor. Türkiye’de fay hattı varsa deprem geliyor diye biliniyor. Aslında görülmeyen yerde de fay hatları var. Kaynamış yumurtayı düşünün, ilk vurduğunuzda birkaç çatlak oluşuyor. Daha sonra vurduğunuzda ise sağlam olan yerler de çatlamaya başlıyor. Birçok çatlak meydana geliyor'' ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading