Yandex Metrica

Joe Biden'dan ateşkes ve Refah mesajı: 'Umarım İsrail saldırmaz'

Joe Biden'dan ateşkes ve Refah mesajı: 'Umarım İsrail saldırmaz'

ABD Başkanı Biden, Gazze'de ateşkes için umutlu olduğunu ancak bunun için İsrail'in Refah'a saldırmaması gerektiğini söyledi.

Dünya

17.02.2024, 11:24

Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Gazze ve Refah'taki son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile son bir hafta içinde birkaç kez uzun görüşmeler yaptığını ve Gazze'deki durumu ele aldıklarını belirtti.

Minibüsle kalabalığa daldı: Ölü ve yaralı var Minibüsle kalabalığa daldı: Ölü ve yaralı var Haberi Görüntüle

"GAZZE'DE GEÇİCİ ATEŞKES OLMALI"

Gazetecilerin İsrail'in Refah'ta kapsamlı ve uygulanabilir plan olmaksızın bir saldırıya başlayıp başlamayacağı konusunda sorduğu soruya cevap veren Biden, "Şunu açıkça dile getirdim ki rehineleri çıkarabilmek için (Gazze'de) geçici bir ateşkes olmalı. Bu (süreç) başladı. Bunun gerçekleştirilebilmesi için umutluyum. Ayrıca umarım İsrail, bu arada (Refah'ta) geniş çaplı bir kara işgaline girişmez. Dolayısıyla benim beklentim bunun olmaması. Bu süreçte geçici bir ateşkes olmalı." dedi. Biden, Hamas'ın elinde ABD vatandaşlarının da olduğunu hatırlatarak rehinelerin çıkarılması ve geçici ateşkes anlaşmasının sağlanması konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading