Yandex Metrica

Sitede Ara

Kaçak göçe yeni tedbir! Suriyelilere evde yoklama yapılacak: Adresinde bulunamayanlara bakın ne olacak

Kaçak göçe yeni tedbir! Suriyelilere evde yoklama yapılacak: Adresinde bulunamayanlara bakın ne olacak

Kaçak göçle mücadelede yeni aşamaya geçiliyor. Adresinde bulunamayanların yardımları kesilecek. Sığınmacıların mobilize olmaları engellenecek ve organizatörlere nefes aldırılmayacak.

Gündem

06.07.2024, 12:32

İç savaştan kaçıp geçici olarak Türkiye’ye yerleşen Suriyelilerin, gönüllü olarak ülkelerine dönmeleri gündemde. Bunun için iki ülke arasındaki trafiğin önümüzdeki günlerde liderler seviyesine çıkarılması bekleniyor. İki ülke arasında normalleşme sürecine girilirken kaçak göçle mücadele konusunda da yeni açılımlar gündeme gelecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, AK Parti’nin Strateji Kurulu'na konuylam ilgi bir sunum yaptı. Bakan Yerlikaya, yaptığı sunumda kaçak göçle mücadele konusunda önümüzdeki süreçte atılacak adımlarla ilgili bilgi verdi.

Duygu Sarışın kimdir? Hangi dizide oynadı? Duygu Sarışın kimdir? Hangi dizide oynadı? Haberi Görüntüle

''YARDIMLARI DA KESİLECEK''

Kulislerde konuşulana göre; Bakan Yerlikaya “Önümüzdeki sürece ilişkin yeni planlamalar olacak. Çünkü iş dünyasından da bazı talepler söz konusu. Türkiye’de bulunan sığınmacıların kayıtlı olarak çalıştırılmasını istiyorlar. Bununla ilgili bazı çalışmalar olacak. Bunun yanı sıra, kayıt dışı göçle mücadele konusunda yeni açılımlar olacak. Şimdi yeni bir uygulama başlattık. Türkiye’de kayıt altında bulunan sığınmacıların bildirdikleri adreslere gidiliyor. Eğer adresinde değilse, bunlardan adreslerine dönmeleri isteniyor. Yardımları da kesilecek. Buna rağmen, dönmüyorlarsa sınır dışı edilecekleri bildiriliyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Galatasaray Young Boys maçı TRT1'de neden yayın yok? TRT1'e şifre mi girdi? Galatasaray Young Boys şifresiz nasıl izlenir? Galatasaray Young Boys maçı TRT1'de neden yayın yok? TRT1'e şifre... Haberi Görüntüle

4,5 MİLYONA YAKIN YABANCI VAR

2023 yılında ilk olarak İstanbul’da başlatılan ‘Mobil Göç Noktası’ uygulamasından başarılı sonuçlar alındığını da anlatan Bakan Yerlikaya, özellikle, sığınmacıların yoğun olduğu illerde bu noktaların artırılacağını belirtti. 200 civarında mobil araçla Türkiye genelinde kontrollerin yapıldığını hatırlatan Bakan Yerlikaya “Türkiye’de 3 milyon 100 bin civarında geçici koruma altındaki Suriyeli bulunuyor. İkamet izniyle kalanlar 1 milyon 100 bin civarında. 235 bin uluslararası koruma kapsamında yabancı var. Yani düzenli göç dediğimiz kayıtlı 4,5 milyona yakın yabancı var” dedi.

'Bakan Şimşek istifa etti' iddiaları sonrası Bakan Tunç'tan açıklama: Ekonomi hedeflendi 'Bakan Şimşek istifa etti' iddiaları sonrası Bakan Tunç'tan açıklama: Ekonomi... Haberi Görüntüle

ORGANİZATÖRLERE NEFES ALDIRILMIYOR

Sunumun sonunda göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik de operasyonlar yapıldığını belirten Yerlilkaya, bu kişilere nefes aldırmadıklarını söyledi. Yerlikaya; operasyonlarda 12 bin 500 göçmen kaçakçısının gözaltına alındığını, bunların 4 bin 500’ünün tutuklandığı bilgisini de verdi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading