Yandex Metrica

Sitede Ara

Kadınlar menopoz döneminde nasıl beslenmeli? Karbonhidrat, protein ve yağ tüketimi dengelenirse menopoz semptomları hafif atlatılıyor!

Kadınlar menopoz döneminde nasıl beslenmeli? Karbonhidrat, protein ve yağ tüketimi dengelenirse menopoz semptomları hafif atlatılıyor!

Kadınların 40 yaşından sonra belirtilerini hissetmeye başladığı menopoz, kilo kontrolüne en çok ihtiyaç duyulan dönemlerden biri. Bu süreçte alınan besinlerin dengesine çok dikkat etmek gerekiyor. Protein, yağ ve karbonhidratların yeterli oranda tüketilmesi büyük önem taşıyor.

Sağlık

23.01.2024, 19:52

Menopoz döneminde beslenme nasıl olmalı? Menopoz döneminde kilo kontrolü nasıl sağlanır? İşte cevaplar...

Kadınların hormon bakımından büyük değişimler yaşadığı menopoz döneminde kilo kontrolüne çok dikkat etmek gerekiyor. Vücuda yeterli derecede sağlıklı gıda almak, menopozun olumsuz belirtilerinden az bir hasarla etkilenmeyi sağlar. 

Cilt kanseri olup olmadığınızı anlayabilirsiniz! Kendi kendine muayene nasıl yapılır? Cilt kanseri belirtileri nelerdir? Kimler risk altında? Cilt kanseri olup olmadığınızı anlayabilirsiniz! Kendi kendine muayene nasıl yapılır?... Haberi Görüntüle

PROTEİN, YAĞ VE KARBONHİDRAT ALIMI DENGELENMELİ

Menopoz döneminde kan şekeri seviyelerini sabit tutmak, enerji seviyelerini yükseltmek ve hormonları dengede tutmak için kahvaltı, öğle ve akşam yemeği içeriklerinin iyi ayarlanması gerekir. Ana besin gruplarının yani protein, yağ ve karbonhidratların dengelenmesi büyük önem taşır.

2020 yılında yapılan bir araştırma, menopoz sırasında kadınların yaklaşık yüzde 40 kas kütlesini ve yüzde 25 kemik yoğunluğunu kaybettiğini ortaya koydu. Ve karbonhidratların menopoz diyetine mutlaka dahil edilmesi gerektiği kaydedildi. Çünkü bu dönemde vücut karbonhidratları ana enerji biçimi olarak kullanıyor.

Ani kalp durması aslında ani olmayabilir! Araştırmaya göre 24 saat önceden bazı işaretler veriyor Ani kalp durması aslında ani olmayabilir! Araştırmaya göre 24 saat... Haberi Görüntüle

EGZERSİZİ İHMAL ETMEYİN

Tabi karbonhidrat alımına dikkat etmek lazım. Zira yeterince egzersiz yapılmaz ve hareket edilmezse fazla karbonhidrat tüketimi, yağ olarak depolanır. Esmer ekmek, tam tahıllı pirinç ve makarnayı tercih etmek, vücudun bu tür karbonhidratları yavaş yavaş yaktığından dolayı önem taşıyor. 

Erkekleri ilgilendiren önemli gelişme! Ölümcül hastalık 15 dakikada tespit edilecek! Hem de muayenesiz Erkekleri ilgilendiren önemli gelişme! Ölümcül hastalık 15 dakikada tespit edilecek!... Haberi Görüntüle

BALA HAYIR, KETEN TOHUMUNA EVET

Bu uyarı makyaj yapmayı sevenler için! Maskarayı 3 aydan uzun süre bekletirseniz... Bu uyarı makyaj yapmayı sevenler için! Maskarayı 3 aydan uzun... Haberi Görüntüle

Uzmanlar menopoz dönemindeki kadınlara baldan kaçınmaları tavsiyesinde bulunuyor. Bunun yerine özellikle tostlarda şekersiz fındık ezmesi, yumurta veya süzme peynir gibi sosların seçilmesi gerektiği vurgulanıyor. Protein ve lif açısından zengin ve harika bir omega-3 kaynağı olan keten tohumunu da bu dönemde sık sık tüketmekte fayda var.

Akşam yemeğinde ise, tabağın dörtte birinin protein olması gerekiyor. Nişastalı karbonhidratlar ise, protein kısmıyla aynı boyutta veya daha küçük olmalı. Tabağın kalan kısmı ise ıspanak, roka, lahana, brokoli veya su teresi gibi yeşil yapraklı sebzelerden oluşmalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading