Kahramanmaraş merkezli depremlerde o bina 34 kişiye mezar olmuştu! Müteahhide 18 yıl hapis cezası verildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde o bina 34 kişiye mezar olmuştu! Müteahhide 18 yıl hapis cezası verildi!

Kahramanmaraş merkezli 'Asrın Felaketi' olarak literatüre geçen depremlerde yıkılan binaların sorumluları hakkında açılan davalarda ilk karar çıktı. Şanlıurfa 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 34 kişiye mezar olan binanın müteahhidi Müslüm Demirer'e 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Gündem

26.02.2024, 16:08

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 'Asrın Felaketi' olarak adlandırılan depremlerde yıkılan binaların müteahhitlerine yönelik soruşturma kapsamında yeni bir gelişme meydana geldi.

Yıkılan binaların sorumluları hakkında açılan davalarda ilk karar Şanlıurfa'da verildi. Şanlıurfa 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık müteahhit Müslüm Demirer, hakim karşısına çıktı.

Heyet değişikliği sebebiyle duruşmada apartmanın enkazında yapılan bilirkişi incelemesinin raporları ve tutanakları okundu. Mağdur tarafın avukatları, müteahhit hakkında en üst sınırdan hüküm verilmesini talep etti.

TOKİ yüzde 25 indirim ne zaman geçerli? TOKİ indiriminden kimler yararlanabilir? TOKİ yüzde 25 indirim ne zaman geçerli? TOKİ indiriminden kimler... Haberi Görüntüle

MÜTEAHHİT KUSURLU BULUNDU!

Sanık avukatlar, sunulan mütalaayı kabul etmediklerini ifade etti. Aynı binanın enkazında müteahhidinde oğlunu kaybederek zarar gördüğü belirtildi.

Savcı, esasa ilişkin mütalaasında sanığın apartmanın inşasında mevcut standartları karşılamadığı, bu sebepten dolayı kusurlu bulunduğunu vurguladı.

Müstakil siber güvenlik teşkilatı kurulacak mı? Bakan Fidan canlı yayında açıkladı Müstakil siber güvenlik teşkilatı kurulacak mı? Bakan Fidan canlı yayında... Haberi Görüntüle

YIKILAN BİNADA OĞLUNU DA KAYBETTİĞİ İÇİN İNDİRİM UYGULANDI

Oy birliği ile alınan kararda, müteahhit sanığın, ''Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma'' suçundan 21 yıl 9 ay hapis cezası verilmesi hükmedildi.

Yıkılan binada kendi oğlunu da kaybettiğinden dolayı müteahhidin cezasında 1/6 oranında indirim uygulandı. Uygulanan indirim sonrasında sanığın cezası 18 yıl 1 ay 15 güne düşürüldü.

Kararda apartmanın yapımından sorumlu 4 kişiden 3'ünün depremden önceki yıllarda hayatını kaybettiği belirtildi. Verilen bu karar, depremlerde yıkılan binaların sorumluları hakkında verilen ilk karar olarak belirtildi.

Almanya sınırdışı kararını genişletiyor: Listede Türkler de var Almanya sınırdışı kararını genişletiyor: Listede Türkler de var Haberi Görüntüle

KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ DEPREMLERDE ŞANLIURFA'DA 633 BİNA YIKILMIŞTI

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen, literatüre 'Asrın Felaketi' olarak giren depremlerde, en fazla Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş'ta yıkım gerçekleşmişti. 11 ilde toplam 518 bin konut yıkıldı ve ya ağır hasar aldı. Şanlıurfa'da ise 633 bina yıkılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading