Yandex Metrica

Sitede Ara

Kahramanmaraş merkezli depremleri önceden tahmin etmişti! 'Deprem kahini' iki ili uyardı

Kahramanmaraş merkezli depremleri önceden tahmin etmişti! 'Deprem kahini' iki ili uyardı

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yaşanan depremlerin ardından büyük zarar gören 11 ilin yeniden ihyası için çalışmalar sürerken depremi önceden tahmin etmesiyle bilinen Frank Hoogerbeets, Türkiye'den iki ili uyardı. 

Gündem

12.06.2024, 01:06

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremleri önceden tahmin etmesiyle dikkat çeken Frank Hoogerbeets, yeni bir uyarı yaptı. Hoogerbeets, Tokat ve Hatay bölgelerine yönelik sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Geçmişteki isabetli tahminleriyle kamuoyunun dikkatini çeken Hoogerbeets, 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat’ta gerçekleşen 5,6 büyüklüğündeki depremi de saatler öncesinden bildirmişti.

Kick Kennedy kimdir? Ben Affleck Jennifer Lopez'i Kick Kennedy ile mi aldattı? Kick Kennedy kimdir? Ben Affleck Jennifer Lopez'i Kick Kennedy ile... Haberi Görüntüle

İKİ İL İÇİN DEPREM UYARISI

Kahramanmaraş merkezli 11 ilin etkilendiği depremlerden önce yaptığı uyarılarla dikkat çeken Frank Hoogerbeets, iki il için uyarı yaptı. 6 Şubat 2023 yılındaki depremden üç gün önce "Er ya da geç bu bölgelerde 7,5 büyüklüğünde deprem olacak" şeklinde tweet atan ve haklı çıkan Hoogerbeets, 18 Nisan 2024 tarihinde Tokat’ta gerçekleşen depremi de doğru tahmin etmişti. 18 Nisan 2024 saat 01.39’da “Bugün Batı ve Orta Türkiye’de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir” diyerek uyarmıştı. Hoogerbeets’in 01.39’daki uyarısından 16 saat 32 dakika sonra 18:11’i gösterdiğinde Tokat Sulusaray merkezli 5,6’lık depremle sarsıldı.

Deprem bölgeleri ile ilgili yaptığı uyarılarla dikkat çeken Hoogerbeets, yaptığı son açıklamada Tokat ve Hatay bölgelerinde yaşayanları yakından ilgilendirecek açıklamalarda bulundu. Hoogerbeets, "İşaretli gölgeler yaklaşık değerdir” diyerek takipçilerini uyardı. Hoogerbeets’in tahminleri, bilim camiasında da bazı kesimler tarafından tartışma konusu oldu. Hoogerbeets’in kullandığı yöntemlerin bilimsel dayanağı olmadığına dair görüşler olsa da geçmişte yaptığı bazı doğru tahminler, kamuoyunda büyük ilgi ve tartışmaya neden oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading