Kahvehane ekonomisti yine yüksek uçtu: Selçuk Geçer'den akıllara durgunluk veren dolar tahmini: 200 kat olacak

Kahvehane ekonomisti yine yüksek uçtu: Selçuk Geçer'den akıllara durgunluk veren dolar tahmini: 200 kat olacak

"Dolar 100 TL olacak, ekmek alamayacağız, eczanelerde ilaç dahi bulamayacağız" diyerek vatandaşlara korku pompalayan ekonomist Selçuk Gezer yine yüksek uçtu. Selçuk Gezer bu kez 200 kat olacak dedi.

Ekonomi

12.07.2024, 16:28

Dolar konusunda vatandaşları tedirgin ederek akılalmaz tahminler yapıp yanlış yönlendiren sözde ekonomist Selçuk Geçer yine ilginç bir tahminde bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB), faiz kararının ardından dolar kurunda 3 ay boyunca yatay seyir oluşmuştu. Birikimlerini değerlendirmek isteyen birçok yatırımcı da bu dönemde TL varlıklarına yönelmeye başladı.

Ehliyet alacaklar dikkat! Sistem değişiyor: Sürücü belgesi almak daha zor hale gelecek Ehliyet alacaklar dikkat! Sistem değişiyor: Sürücü belgesi almak daha zor... Haberi Görüntüle

DOLAR FİYATLARI NE KADAR?

Faiz kararı sonrasında dolar kuru 32 TL seviyelerinde kalmış ve 3 aylık süre boyunca yatay seyir izlemişti.

Dolar kurundaki durgunluk, mevduat faizinin yüzde 50'ye yükselmesi ve borsada rekor artış yaşanması, yatırımcıların Türk lirası varlıklarına yönelmesine sebebiyet verdi.

Borsa güne nasıl başladı? İşte 03.10.2024 perşembe günü açılış rakamı... Borsa güne nasıl başladı? İşte 03.10.2024 perşembe günü açılış rakamı... Haberi Görüntüle

YİNE YÜKEK UÇTU

Geçmişte dolar kuru için 50-100 lira rakamlarını telaffuz eden Selçuk Geçer yine felaket tellallığına başladı. Geçer, “Bu programın bir benzeri geçmişte ağır sonuçlar doğurmuştu. Bana göre bu bir ekonomik program değil." ifadelerini kullandı.

1994 senesinde uygulanan politika ile şimdiki aynı. O dönemde yaşanan ekonomik kriz, 2001 senesindeki krizi de tetiklemişti diyerek sözlerine devam eden Gezer, "1994’te 8 bin Türk lirası olan kur, 1,6 milyona çıkmıştı. TL yaklaşık 200 kat değer kaybı yaşanmıştı. Kuru sabit tutmaya çalışırken bu sonuçlarla karşılaşılmıştı.” dedi.

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading