Yandex Metrica

Sitede Ara

Kamikaze İHA geceyarısı öyle bir yeri vurdu ki, bütün kent korkudan titredi! Savunma sistemleri çaresiz kaldı

Kamikaze İHA geceyarısı öyle bir yeri vurdu ki, bütün kent korkudan titredi! Savunma sistemleri çaresiz kaldı

Soykırımcı İsrail'in başkenti geceyarısı şiddetli bir patlamayla sarsıldı. Deniz tarafından Tel Aviv'e ulaşan patlayıcı yüklü İHA, Amerikan Büyükelçiği yakınındaki bir binayı vurdu. İsrail hava savunma sistemlerinin çaresiz kaldığı saldırı, bundan sonrası için önemli işaretler sunuyor. 

Dünya

19.07.2024, 19:40

Dünya Yemen'deki Husilerin, terör devleti İsrail'e yönelik başarılı saldırısını konuşuyor. Gece saat 03:00'da Tel Aviv'e deniz tarafından ulaşan bir kamikaze İHA, İsrail hava savunma sistemlerini aşmayı başardıktan sonra Amerikan Büyükelçiliği yakınlarındaki bir binayı vurdu. 

Patlamayla sarsılan kentte Yahudiler derin bir korku yaşadı. Husilerin 'Yafa' adlı kamikaze İHA'sı, 1 kişinin ölümüne, 10 kişinin de yaralanmasına yol açtı. 

Saldırı sonrası yayınladıkları açıklamada İran destekli Ensarullah Hareketi, Tel Aviv'i 'Yafa' adında yeni bir İHA ile vurduklarını, bu küçük İHA'nın hava savunma sistemleri tarafından engellenemeyeceğini kaydetti. 

İsrail'in merkezini hedef almaya devam edeceklerini kaydeden Husiler, Tel Aviv'i 'güvenli olmayan bölge' ilan etti. 

Saldırıya ilişkin incelemeler sonrası İsrail ordusu ise hava radar sistemlerinin sözkonusu İHA'yı tespit ettiğini ileri sürdü. İşgalcilere göre radarlar tespit etmesine rağmen bombalı İHA 'tehdit' olarak algılanmadı, bu yüzden savunma füzesi ateşlenmedi ve kentte sirenler de çalmadı. 

Yabancı evlat edinme yasaklandı! O ülkeden tepki yağdı! Diplomatlar harekete geçti! Yabancı evlat edinme yasaklandı! O ülkeden tepki yağdı! Diplomatlar harekete... Haberi Görüntüle

İŞGALCİLER ÜZERİNDE ŞOK ETKİSİ YARATTI

İsrail Hava Kuvvetleri ise İHA'nın vurulması gerektiğini, olayın ciddi bir 'hata olduğunu' bildirdi. Tel Aviv'in merkezini hedef alan bombalı saldırı Yahudi basınını da karıştırdı. 

Yediot Ahronot gazetesi için kaleme aldığı yazıda İsrailli askeri analist Yoav Zaytoun, bombalı İHA'nın hedefine ulaşmasının İsrail ordusundaki güvenlik açığını ortaya koydunu kaydetti. 

Ordunun ilk açıklamasında kusurunu kabul ettiğini belirten Zaytoun, şu ifadeleri kullandı:

"Görünen o ki karada, havada veya denizde İsrail ordusunun hiçbir radarı, düşman İHA'sını yaklaşırken tespit edemiyor. Bu ihmal, tüm hava savunma sistemlerinin yüksek alarm durumunda olması gereken bir zamanda büyük bir güvenlik açığını temsil ediyor."

İsrail başkenti Tel Aviv kamikaze İHA ile vuruldu.

Jerusalem Post gazetesinde yer alan analizde ise Husilerin, Tel Aviv’e düzenlediği saldırının, İsrail’deki askeri güvenlik kurumlarında 'şok etkisi yarattığı' ifade edildi.

Siyonistler 'Yafa' adlı İHA'nın Yemen'den ateşlendiğini tahmin ediyor. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, kullanılan dronun İran yapımı 'Sammad-3' olduğunu ancak uzun menzil için üzerinde geliştirmeler yapıldığını ileri sürdü. 

İsrail Hava Kuvvetlerinin aynı saatlerde doğu yönünden yaklaşan bir İHA'yı ülke sınırları dışında havada imha ettiğini aktaran Hagari, "İHA'nın neden bir tehdit olarak algılanmadığı ve vurulmadığını araştırıyoruz" ifadesini kullandı.

Gagavuzya'nın sigortası Türkiye! Başkan Evghenia Gutul'dan Erdoğan'a teşekkür: Ankara özerkliğimizin en büyük destekçisi Gagavuzya'nın sigortası Türkiye! Başkan Evghenia Gutul'dan Erdoğan'a teşekkür: Ankara özerkliğimizin... Haberi Görüntüle

BUNUN DEVAMI MUTLAKA GELECEK 

Son saldırı, doğu ve güneydoğu yönünden gelebilecek saldırılara yoğunlaşan İsrail hava savunma sistemlerinin Akdeniz tarafından gelen tehditler konusunda zayıf kaldığını ortaya çıkardı. 

Ukrayna ordusu, Husilerin kullandığı kamikaze İHA'ların benzerleriyle yaklaşık 1,5 yıldır Rus topraklarındaki pek hedefe saldırılar düzenliyor. Bu tip kamikaze İHA'ları önleme konusunda Rus hava savunma sistemleri bile çaresiz kalabiliyor. Ukraynalılar bile bu tip sabit kanat İHA'larla Moskova'da bile çeşitli hedefleri vurmuştu. 

Aylardır Kızıldeniz'de konuşlu 'Haçlı Donanması'nın saldırısı altındaki Husilerin, bu tip kamikaze iHA'larla soykırımcı İsrail'e daha sık saldırı düzenlemesi bekleniyor. 

Samad-3 yahut Yafa adlı kamikaze İHA, Tel Aviv'i vurdu.

Husilerin Tel Aviv'e düzenlediği saldırıda kullanılan kamikaze İHA Samad-3/Yafa'nın teknik özellikleri şöyle:

  • Uzunluk: 3 metre
  • Kanat açıklığı: 5 metre
  • Menzil: 1600 kilometreden fazla

Samad-3 aynı zamanda 2019 yılında Suudi Arabistan'a ait Aramco tesislerini hedef almak için kullanılmıştı.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading