Yandex Metrica

Sitede Ara

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de: Yeni dönem resmen başladı! İşte alınan tedbirler...

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de: Yeni dönem resmen başladı! İşte alınan tedbirler...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı ve kamuda 100 milyarlık liralık tasarruf sağlaması beklenen Kamuda Tasarruf Tedbirlerine dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlandı.   

Ekonomi

17.05.2024, 12:27

Kamuda Tasarruf Tedbirlerine dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Genelge ile kamuda 100 milyarlık bir tasarruf sağlanması öngörülüyor. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde, kamuda 100 milyar liralık tasarruf önlemleri kapsamında atılacak adımları açıklamıştı. Tasarruf Tedbirlerine dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Küçük işletmelere kolaylık: 1,5 milyon mükellef kapsamdan çıkarıldı Küçük işletmelere kolaylık: 1,5 milyon mükellef kapsamdan çıkarıldı Haberi Görüntüle

TASARRUF TEDBİRLERİ PAKETİNDEKİ MADDELER

Tasarruf tedbirleri paketinde kamuda şu maddeler uygulanacak:

Savunma ve güvenlik hizmetleri hariç, kamu kurumları, toplu taşıma olan yerlerde personel servisi hizmetini sonlandıracak.

Hizmet alımı yoluyla sağlanan personel servisi hizmeti ise sözleşme süresi bitene kadar devam edecek.

Volvo'dan flaş karar! Elektrikli araç planından vazgeçti Volvo'dan flaş karar! Elektrikli araç planından vazgeçti Haberi Görüntüle

YERLİ VE ELEKTRİKLİ ARAÇLAR KULLANILACAK

Kamu taşıtları yerli ve elektrikli taşıtlara dönüştürülecek. Bu amaçla mevcut araçların tasfiye edilmesi şartıyla elektrikli taşıt satın alınabilecek.

Kamu kurumlarının mevcut kiralık araçları, sözleşme süresi bitince izin alınmadan yeniden kiralanmayacak.

Vakıf, dernek, sandık, banka, birlik, firma, şahıs ve benzeri kuruluş veya kişilere ait taşıtlar, kamu kurumlarınca izin alınmadan hiçbir şekilde kullanılmayacak.

Bu kez cebiniz yanacak! Sigara fiyatlarına 10 TL birden zam! Wınston, Camel, Parlement, Malboro ne kadar oldu? Bu kez cebiniz yanacak! Sigara fiyatlarına 10 TL birden zam!... Haberi Görüntüle

BAKANLIKLARA MAKAM ARACI KISITLAMASI

Bakanlıklarda en fazla 3 araç makam hizmetlerinde kullanılabilecek.

Cep telefonu hakkı sadece Cumhurbaşkanı yardımcısı, bakanlar, yüksek yargı organı başkanları, valiler, belediye başkanları ve üst yöneticilerde olacak.

Kamu kurumları, faaliyetleriyle doğrudan ilgili tanıtımlar hariç basın yayın organlarına ilan ve reklam veremeyecek.

Kamu personeli, zorunlu haller dışında fazla mesai ve nöbet ücreti alacak şekilde çalıştırılamayacak.

Meteorolojiden İstanbul uyarısı! Kuvvetli sağanak yağış alarmı Meteorolojiden İstanbul uyarısı! Kuvvetli sağanak yağış alarmı Haberi Görüntüle

BİRİKMİŞ İZİNLER 3 YILA YAYILACAK

Yıllık ücretli izin süreleri ilgili yıl içinde kullandırılacak. Geçmişte kazanılmış, birikmiş izinler 3 yıl içinde kullandırılacak.

Memurlara toplu sözleşme gereği yapılacak giyecek yardımı, ayni olarak gerçekleştirilecek. Kıyafet desteği için çek, kupon gibi araçlar kullanılmayacak. Nakdi ödeme yapılmayacak.

Memurların hava yolu seyahatinde kazandığı uçuş milleri kamu kurumları tarafından kullanılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Ekonomi


Loading