Yandex Metrica

Kapış kapış gidecek: Renault Clio'dan bayram hediyesi: Fiyatlar yarı yarıya düştü

Kapış kapış gidecek: Renault Clio'dan bayram hediyesi: Fiyatlar yarı yarıya düştü

Araba hayali kuranlar, arabasını yenilemek isteyenlere müjde Renault'dan geldi. Renault Clio modelini yarı fiyatına indirdi. 518.000 TL'den satışa sunulacak olan Clio kapış kapış satılacak.

Ekonomi

13.06.2024, 15:27

İkinci el fiyatına sıfır km araç sahibi olmak isteyenler dikkat! 518.000 TL'ye Renault Clio alabilirsiniz. Sıfır kilometre otomobilde Türkiye’de bir ucuz fiyat imkanı bulunuyor. Bu imkan oldukça yaygın olarak kullanılsa da herkesi kapsamıyor. Otomobil fiyatları incelendiğinde maliyetlerin yarısını ÖTV oluşturuyor. ÖTV devreden çıkınca araç fiyatları hemen hemen yarıya düşüyor. Bu da uygun fiyatlı sıfır kilometre otomobil satın alma formülü oluyor.

Söz konusu imkan ise sadece sınırlı sayıda vatandaşlara veriliyor. Yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşlar sıfır kilometre otomobil alımlarında ÖTV muafiyeti hakları olduğu için ÖTV ödemesi yapmıyorlar. Peki ÖTV muafiyetinden nasıl faydalanılır?

Kiracılar aman bu tuzağa düşmeyin! Ev sahibi ihbar ederse yandınız Kiracılar aman bu tuzağa düşmeyin! Ev sahibi ihbar ederse yandınız Haberi Görüntüle

ÖTV MUAFİYET KURALLARI NELER?

Uygun fiyatla araba sahibi olmak isteyen engelli vatandaşlar ÖTV muafiyet kurallarını merak ediyor. Öncelikle ÖTV muafiyetine tüm araçlar girmiyorlar. Satış fiyatı 1.591.200 TL’yi aşan otomobiller ÖTV muafiyeti ile satın alınamıyorlar. Bundan dolayı ÖTV’siz olarak satın alınacak otomobilin liste fiyatı bu tutarı aşmamalıdır.

Ayrıca ÖTV indirimi ile otomobil alan bir birey 5 yıl daha bu hak ile otomobil alımı yapamıyor. ÖTV muafiyetinin yeniden verilebilmesi için 5 yıllık sürenin dolması gerekiyor. Bu süre dolduğunda yeniden ÖTV’siz araç alınabilir.

Bazı durumlar ise istisna olabiliyor. Süresi olmadan bu hakkın yeniden kullanılabilmesi ise muafiyet ile alınan aracın trafik kazası yaparak kullanılmaz hale gelmesi ile mümkün olabiliyor.

TOKİ'den beklenen müjdeli haber geldi! 29 ilde arsa tapu tescil belgeleri erişime açıldı! TOKİ'den beklenen müjdeli haber geldi! 29 ilde arsa tapu tescil... Haberi Görüntüle

CLIO FİYATLARI YARI YARIYA İNDİRDİ

ÖTV'siz Renault Clio almak isteyen vatandaşlar ise fiyat listesini merak ediyor. Renault Clio şu anda liste fiyatına göre 942.000 TL fiyatla satılıyor. Bu otomobili satın alırken ÖTV muafiyet haklarını kullanmak isteyenler için fiyattan ÖTV çıkarılıyor. Bu durumda da Renault Clio’nun fiyatı 942.000 TL’den 518.000 TL’ye düşüyor. 

Habere Tepki Ver

2

4

2

3

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading