Sitede Ara

Karadeniz cayır cayır yanıyor: 30.000 ton mühimmat imha edildi! Kayıp büyük!

Karadeniz cayır cayır yanıyor: 30.000 ton mühimmat imha edildi! Kayıp büyük!

Savaşı Rus topraklarına taşıyan Ukrayna, Rusya'daki birçok mühimmat deposunu havaya uçurdu. Britanya Savunma Bakanlığı düzenli istihbarat güncellemesinde söz konusu kaybın oldukça büyük olduğunu ve en az 30.000 ton mühimmatın imha edidiğini duyurdu.

Dünya

30.09.2024, 16:29

İngiliz tahminlerine göre, Ukrayna'nın insansız hava aracı saldırıları, Ukrayna savaşının başlangıcından bu yana Rus mühimmat stoklarında en büyük kayıpları verdi.

Vahşette sınır yok! İsrail askerleri, öldürdükleri Filistinlilerin cansız bedenini teklemeyerek çatıdan attı Vahşette sınır yok! İsrail askerleri, öldürdükleri Filistinlilerin cansız bedenini teklemeyerek... Haberi Görüntüle

30.000 TON MÜHİMMAT İMHA EDİLDİ

Britanya Savunma Bakanlığı düzenli istihbarat güncellemesinde, 18 Eylül'de orta Rusya'nın Tver bölgesindeki küçük Toropets kasabası yakınlarındaki küçük bir mühimmat deposuna düzenlenen saldırıda büyük olasılıkla en az 30.000 ton mühimmatın imha edildiğini söyledi.

Bakanlık, 21 Eylül gecesi Rusya'nın güneyindeki Krasnodar bölgesi Tikhoretsk'te ve Toropets'in başka yerlerinde bulunan depolara Ukrayna saldırılarının devam ettiğini yazdı. Üç bölgede imha edilen mühimmat tonajı, savaş sırasında Rusya ve Kuzey Kore tarafından sağlanan en büyük mühimmat kaybını temsil ediyor.

Kızıl gezegende akıllara durgunluk veren buluş! Mars'ta milyonlarca yıllık gizemli yapılar keşfedildi! Kızıl gezegende akıllara durgunluk veren buluş! Mars'ta milyonlarca yıllık gizemli... Haberi Görüntüle

RUSYA'DAN İNGİLTERE'YE SUÇLAMA

Rus ordusu drone saldırılarını kabul etti, ancak hasarı küçümsedi ve düşen drone kalıntılarının neden olduğu yangınlardan bahsetti. İngilizler için durum tamamen farklı görünüyor: Savunma Bakanlığı'nın saldırıya uğrayan depoların uydu görüntüleriyle birlikte sunduğu açıklamada belirtildiği gibi, saldırılar büyük olasılıkla Rus mühimmat tedarikinde en azından kısa vadeli kesintilere yol açacak.

Britanya Savunma Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlık savaşının başlamasından bu yana savaşın ilerleyişi hakkında düzenli olarak istihbarat güncellemeleri yayınlıyor. Rusya, İngilizleri dezenformasyon yaymakla suçluyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading