Karbonhidrat yemeği bırakınca ne olur? İşte vücudunuzda meydana gelenler

Karbonhidrat yemeği bırakınca ne olur? İşte vücudunuzda meydana gelenler

Düşük karbonhidratlı diyetler, yıllardır etkili kilo verme yöntemi olarak gösteriliyor. Zayıflama sürecini hızlandıran karbonhidratsız beslenme şekli, bazı organların ise çalışma düzenini sekteye uğratıyor. Uzmanlara göre yapılması gereken bu bileşeni tamamen kesmek değil, kullanımını azaltmak.

Sağlık

28.03.2024, 01:08

Çoğu insan sağlıklı yaşam ve kilo verme yolunda basit karbonhidratları ve şekeri azaltmayı düşünüyor. 

Çeşitli araştırmalar, düşük karbonhidratın düşük yağlı diyetlerden daha iyi performans gösterdiğini gösteriyor, ancak sağlık ve beslenme söz konusu olduğunda dikkate alınan tek şey bu değil. 

Herhangi bir köklü değişiklikte olduğu gibi, karbonhidrat tüketiminde de dikkate alınması gereken birkaç şey var. İnsanlar karbonhidratı her kestiğinde, onları canları çekiyor. Bu nedenle, daha az karbonhi

Uzmanlar evinde kedi köpek olanlara müjde verdi! Her gün evcil hayvanıyla yatanların o organı sapasağlam oluyor Uzmanlar evinde kedi köpek olanlara müjde verdi! Her gün evcil... Haberi Görüntüle

KARBONHİDRAT GRİBİ YAŞAYABİLİRSİNİZ

Düşük karbonhidratlı bir diyetin ardından nispeten hızlı bir oranda kilo verilir. Çünkü karbonhidratları kesmek, kan şekerini ve insülin seviyelerini düşürür ve bu da vücutta yağ depolanmasını en aza indirir. Diğer yandan karbonhidratı tamamen kesmek, birkaç gün veya haftalarca sürebilen yorgunluk, halsizlik, baş dönmesi, baş ağrısı, sinirlilik ve mide bulantısına neden olabilir.

Zayıflatıyor diye içenlere kötü haber! Bu içecekler hem kilo aldırıyor hem şeker hastası yapıyor Zayıflatıyor diye içenlere kötü haber! Bu içecekler hem kilo aldırıyor... Haberi Görüntüle

ZİHİN BULANIKLIĞI ORTAYA ÇIKABİLİR

Glikoz ve karbonhidratlar beynimiz için tercih edilen enerji kaynakları. Dolayısıyla bu alıma uyum sağlamanın kaçınılmaz olarak etkileri var. Yani beyin için yeterli orand karbonhidrat almak çok önemli. 

Bilim insanları kalbi kurtaran hapı açıkladı! İhmal edenlerde kriz riski yüzde 40 artıyor Bilim insanları kalbi kurtaran hapı açıkladı! İhmal edenlerde kriz riski... Haberi Görüntüle

EGZERSİZ YAPMAK ZORLAŞIR

Karbonhidratları tamamen keserseniz, vücudunuz keton adı verilen küçük karbon parçalarının kana salındığı bir ketozis durumuna girer. Böylece egzersiz ve diğer aktiviteler sırasında harekete geçmek daha zorlaşır.

Düşük karbonhidratlı diyetler obezite oranlarını azaltmada etkiliir. Ancak daha önce bahsedilen uzun vadeli sağlık sorunlarını düşündüğünüzde, onları tamamen ortadan kaldırmak, uzun vadeli sağlıklı bir seçenek gibi görünmüyor. Bunları tamamen kesmek yerine karbonhidrat yoğunluğuna bakmak gerekir. 

Doğadaki tüm yiyeceklerin karbonhidrat yoğunluğu %30'un üzerinde değil; karbonhidrat ağırlıklı sebzeler bile bunun çok altında bir yoğunluğa sahip. Kaçınılması gereken şey işlenmiş gıdalardır. 

Sizde de o hastalık varsa lahana turşusunu ağzına sokmayın! Anında hastanelik ediyor Sizde de o hastalık varsa lahana turşusunu ağzına sokmayın! Anında... Haberi Görüntüle

YÜKSEK LİFLİ SEÇENEKLERE YÖNELİN

Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak, yiyebileceğiniz çok sayıda lezzetli, yüksek lifli, düşük karbonhidratlı yiyecek var. Çünkü lif sindirilmediğinden veya emilmediğinden, bağırsağınızda yer kaplar ve size tokluk hissi verir.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading