Yandex Metrica

Kassam Tugayları'ndan işgalcilere ağır darbe: 8 İsrail askeri öldürüldü

Kassam Tugayları'ndan işgalcilere ağır darbe: 8 İsrail askeri öldürüldü

İsrail soykırımına karşı Filistinli direniş gruplarının "vatan savunması" devam ediyor. Bu kapsamda Hamas'ın askeri kanadını oluşturan İzzeddin el-Kassam Tugayları Gazze'nin güneyinde yaşanan çatışmalarda çok sayıda İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Bir süre konuyla ilgili açıklama yapmayan İsrail ise daha sonra bu kaybı kabul etti.

Dünya

16.06.2024, 12:57

ABD destekli işgalci İsrail'in Filistin'e ait Gazze'de işgali ve saldırıları devam ediyor. Gazze'de son yüzyılın en büyük katliamlarından birine imza atan İsrail, ağır kayıplar da veriyor. Özellikle sivillerin olduğu bölgeleri hedef alan ve Filistin'in geleceğini çalmak için çocukları öldürmekten hiç vazgeçmeyen soykıırmcı güçler, on binlerce sivili öldürmesine rağmen uluslararası toplumdan beklenen karşılığı almış değil. Türkiye başta olmak üzere parmakla sayılabilecek kadar az ülkeden tepki gören İsrail'e karşı yaptırım uygulayan ilk ve tek ülke yine Türkiye. Buna karşılık soykırımın finansörlüğünü üstlenen ABD, işgalci orduyu son model teknolojilerle ve en öldürücü silahlarla desteklemeye devam ediyor. 

Irak'tan PKK açıklaması: Sınıra karakollar inşa edilecek, terör örgütünün etkinliği zayıflatılacak Irak'tan PKK açıklaması: Sınıra karakollar inşa edilecek, terör örgütünün etkinliği... Haberi Görüntüle

KASSAM İŞGALCİLERİ AVLAMAYA DEVAM EDİYOR

Tüm bunlara rağmen Filistinli direniş örgütleri topraklarını savunmayı sürdürüyor. Bu kapsmda sahadaki en etkili direniş hareketi olan Hamas'ın askeri kanadını oluşturan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'nin güneyinde bazı işgalci askerlerin öldürüldüğünü açıkladı. 

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada Refah'ta karma pusu kurulduğu ve İsrail askerlerinden ölen ve yaralananların olduğu bildirildimişti. Bu bilgi İsrail tarafından da doğrulandı. İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada Refah kentindeki çatışmalarda biri 601'inci İstihkam Taburu bölük komutan yardımcısı olmak üzere 8 askerin öldürüldüğü belirtildi. İsrail basını ise ölümlerin yola döşenen bir patlayıcının infilak etmesi sonucu olduğunu öne sürdü. 

Konvoyu kim vurdu? Suriye-Irak sınırında gizemli SİHA'lar: İran destekli gruplar hedef alındı Konvoyu kim vurdu? Suriye-Irak sınırında gizemli SİHA'lar: İran destekli gruplar... Haberi Görüntüle

HAGARİ KONUŞTU

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Refah'ta 8 askerin öldürüldüğü olayı uzmanlardan oluşan bir ekibin dikkatle araştıracağını dile getiren Hagari, "Tüm esirlerin en kısa zamanda evlerine dönmesi için koşulları oluşturmaya çalışıyoruz ancak esirlerin tamamını askeri operasyonla geri getiremeyiz." dedi.

Lübnan'ı vuran İsrail'e o ülkeden tehdit: Yok edici savaş başlar! Lübnan'ı vuran İsrail'e o ülkeden tehdit: Yok edici savaş başlar! Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 37 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 85 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. Bu arada  7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 306'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 658'e yükseldi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden’ın açıkladığı ve ilk aşamasında Gazze’de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek talep edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail’in, Biden’ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda, Hamas’a da teklifi kabul etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK’da yapılan oylamada, karar tasarısı 14 "evet" oyu alırken, Rusya "çekimser" oy kullandı.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading