Kastamonu'da köy yangını! Bir mahalle yok oldu: Çok sayıda kişi evsiz kaldı

Kastamonu'da köy yangını! Bir mahalle yok oldu: Çok sayıda kişi evsiz kaldı

Kastamonu'nun Araç ilçesinde bir köyde çıkan yangında 12 ev alevlere teslim oldu ve kullanılamaz hale geldi. Köy muhtarı, mahallede 14 ev bulunduğunu, bunların 12'sinin yandığını söyledi.

Gündem

14.06.2024, 00:27

Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Susuz köyünde yangın çıktı. Ispahalar Mahallesi'nde çıkan yangında çok sayıda ev kullanılamaz hale geldi. 

Google ağzının tadını biliyor! Android 16'nın adı Anadolu topraklarından gelecek! Google ağzının tadını biliyor! Android 16'nın adı Anadolu topraklarından gelecek! Haberi Görüntüle

12 EV KÜL OLDU

Olayın haber verilmesi üzerine yangın bölgesine Kastamonu ve Karabük itfaiyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri geldi. Yangına müdahale eden ekipler alevlerin yuttuğu evleri kurtarmak için büyük çaba sarf etti ancak 12 evin kullanılamaz hale geldiği anlaşıldı.

Dünya, bu gece 2 Ay’a sahip olacak: ‘Mini Ay’ yörüngemize giriyor Dünya, bu gece 2 Ay’a sahip olacak: ‘Mini Ay’ yörüngemize... Haberi Görüntüle

BİR MAHALLE YOK OLDU

Gazetecilere açıklamalarda bulunan muhtar Selim Dalçık, Ispahalar Mahallesi'nde çıkan yangınla ilgili olarak can kaybı olmadığı için şükrettiklerini söyledi. Fakat 4 hayvanın telef olduğunu hatırlatan Dalçık, yanan evlerin kullanılamaz hale geldiğini bildirdi. Dalçık sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada millet yazın yaylaya çıkar. Hayvancılık yaptığı için köylüler yazın yaylada, kışın burada kalır. Yaylaya çıkmayan 2 hane vardı. Biri kurtuldu, birinin evi, hayvanları yandı. Allah kimsenin başına vermesin. Devletimiz geldi. Bölge 21 köyden oluşuyor. Burada evler genelde ahşap, bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Bir tane itfaiyemiz yok."

"Hızlı ve Öfkeli" sürücü tutuklandı! Kastamonu'da drif sonrası bir de... Haberi Görüntüle

EKİM AYINDA 47 EV YANMIŞTI

2023'ün ekim ayında Tosya'nın Yağcılar köyünde yangın çıkmış ve 47 ev yanarak kullanılamaz hale gelmişti. Köy muhtarı yaptığı açıklamada "Ahır ve samanlıklar hariç 47 ev yandı. Yanan ziraat aletleri var, traktör var. Hayvan sayısını da tam tespit edemedik. Dağda olan hayvanlar var, hayvanların tam olarak nerede olduğunu bilemiyoruz. Çoban alıp götürdü herhalde." demişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading