Katar'dan Trabzonspor'a dev sponsporluk! Milyonlarca dolar oluk oluk kulübe akacak

Katar'dan Trabzonspor'a dev sponsporluk! Milyonlarca dolar oluk oluk kulübe akacak

Karadeniz temsilcisinin başına talih kuşu kondu! Dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden Qatar Airways Trabzonspor'a sponspor olacak. Milyonlarca dolarlık dev anlaşma için görüşmeler başladı.

Spor

26.09.2024, 13:17

Sezona sportif anlamda iyi başlayamayan Trabzonspor, ekonomik anlamda ise uçuş modunu geçti. Önce sermaye arttırımına giderek Bankalar Birliği'ne olan borcunu sıfırlayan Karadeniz fırtınası, daha sonra dev hava yolu şirketi ile sponsporluk masasına oturdu. 

Serhat Akın ameliyat oluyor: Bir daha yürüyemeyebilir! Vurulmadan 2 gün önce az kaldı diye mesaj atan... Serhat Akın ameliyat oluyor: Bir daha yürüyemeyebilir! Vurulmadan 2 gün... Haberi Görüntüle

TRABZONSPOR BANKALAR BİRLİĞİ'NDE ÇIKIYOR

Geçtiğimiz günlerde sermaye artırımı ile ilgili açıklamalarda bulunan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, "bu ay içerisinde Bankalar Birliği'nden çıkacaklarını belirtmişti.

Geçen hafta itibarıyla onayını aldığımız sermaye artırımı sürecinde hisse sahiplerimizin hak kullanımları bugün itibarıyla başladı diyerek sözlerine devam eden Doğan, "Futbol A.Ş. olarak ilk günden 2 milyar 550 milyon TL tutarındaki sermaye artırımı katılım bedelimizi ödeyerek hakkımızı kullandık. Süreç tamamlandığında elde edeceğimiz kaynakla, daha önce de çeşitli platformlarda ifade ettiğimiz üzere, kamuoyunda Bankalar Birliği olarak bilinen kredi anlaşmasından bu ay itibariyle çıkmış olacağız. Sıfır banka kredisi ve dolayısıyla sıfır finansman gideri ile artık çok daha güçlü bir yapıya kavuşacak olan şirketimizin finansal tablolarında büyük bir iyileşme süreci başlayacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

İstanbul'daki iki dev projeye ilişkin de açıklamalarda bulunan Doğan, "Bilindiği üzere İstanbul’daki Kartal arazisinin 30 yıllık nitelikli irtifak hakkı geçen ay itibariyle hisseleri borsada işlem gören şirketimiz tarafından devralınmıştı" demişti.

Alınan bu devirle birlikte Kartal Tesisleri üzerinde yapmayı planladığımız projeler için önemli bir aşamayı da geride bıraktık diyen Doğan, "Sportif A.Ş. uhdesinde gerçekleştireceğimiz proje ile 3 milyar TL’nin üzerinde bir gelir oluşturmayı hedefliyoruz. Kartal arazisi dışında, süreçlerini belirli bir aşamaya getirdiğimiz büyük bir gayrimenkul projesinde de önemli bir mesafe aldık. Çalışmalarımızı büyük bir gizlilik ve titizlikle yürütüyoruz. Bu projemizi hayata geçirdiğimizde, Trabzonspor borçlarıyla değil, oluşturduğu gelirlerle ve elde ettiği karlarla konuşulan bir kulüp haline gelecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray'dan dev transfer atılımı! Devre arasında hangi futbolcuyu kadrosuna katacak? Galatasaray'dan dev transfer atılımı! Devre arasında hangi futbolcuyu kadrosuna katacak? Haberi Görüntüle

KATAR DEVİNDEN SPONSPORLUK MÜJDESİ

Tüm bunların yanı sıra Trabzonspor, St. Gallen ile oynanan hazırlık maçında tribünde yer alan dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinden Qatar Airways ile de forma sırt sponsorluğu görüşmeleri yapıyor.

Aktarılan bilgide, şirketin, Trabzonspor ile sponsorluk anlaşması imzalamaya yakın olduğu ve bu gelişmenin kulübe büyük bir finansal katkı sağlayacağı ifade edildi.

Karadeniz fırtınasının Katarlı şirketle, sırt sponsorluğu için yıllığı 4 milyon Dolar'dan 4 yıllık sözleşme imzalayacağı iddia edildi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading