Yandex Metrica

DOLAR

34.01

%0.32 expand_less

EURO

37.87

%0.62 expand_less

ALTIN

2822.40

%0.46 expand_less

BIST

9577.46

%-1.1 expand_more

BTC ($)

57974.17

%-3 expand_more

Katiller geri döndü: İşgal ordusu Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattı

Katiller geri döndü: İşgal ordusu Tulkerim kentindeki hastaneleri kuşattı

İşgalci İsrail ordusu, geçtiğimiz hafta Batı Şeria'nın Tulkerim kentinde 2 gün boyunca baskınlar düzenlemiş, 4 Filistinliyi katletmişti. 48 saat sonra kentten çekilen soykırımcılar geri döndü. Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun kentteki hastaneleri kuşattığını duyurdu.

Dünya

03.09.2024, 02:03

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun 48 2 gün boyunca baskınlar düzenleyerek 4 Filistinliyi öldürdüğü Batı Şeria'nın Tulkerim kentine geri döndüğünü duyurdu. İşgal güçlerinin lentteki hastaneleri kuşatığı belirtilen açıklamada  "İşgalci (İsrail), şu ana kadar kentteki hastaneleri kuşatmaya devam ediyor." ifadeleri kullanıldı. Kentin altyapısını da tahrip eden İsrail güçleri birçok evi de yıkmıştı.

Öte yandan Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yayımlanan Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) İcra Komitesi açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

"Batı Şeria'nın farklı kentlerindeki saldırı ve kuşatmaların oluşturduğu tehlikeli gerilim, Gazze Şeridi'nde devam eden soykırımla bütünleşiyor. İsrail'in hedefinde halkımızı korkutmak ve ulusal meşru haklarını inkar etmek vardır."

'Ekim ayına kadar halledin' deyip 40 bin asker yolladı: Herkes uzun menzilli bombardımanı bekliyor! 'Ekim ayına kadar halledin' deyip 40 bin asker yolladı: Herkes... Haberi Görüntüle

BİRLİK VURGUSU 

Açıklamada işgalci İsrail'in aralıksız sürdürdüğü saldırılarla toprakların asıl sahibi Filistinlileri göçe zorlamayı amaçladığı belirtilerek topraklarına bağlılığından taviz vermeyen Filistin halkının her türlü komployu sonuçsuz bırakacağı vurgulandı.

Birlik vurgusu yapılan açıklamada bu saldırılara karşı Filistin'in tüm köy ve kamplarında birliğin sağlamlaştırılacağının altı çizildi. İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da 28 Ağustos'ta başlattığı "geniş çaplı" saldırılarda şu ana kadar en az 29 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığı, yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğu bildirilmişti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading