Yandex Metrica

Kayra Özdemir kimdir? Kayra Özdemir nereli, kaç yaşında?

Kayra Özdemir kimdir? Kayra Özdemir nereli, kaç yaşında?

Kayra Özdemir kimdir? Kayra Özdemir nereli, kaç yaşında? Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda sporcularımdan iyi haberler gelmeye devam ediyor. Milli judocu Kayra Özdemir, kadınlar +78 kg çeurek finalinde Japon rakibini yenerek adını yarı finale yazdırmayı başardı. Kayra Özdemir yarı finalde İsrailli Raz Hershko ile karşılaşacak. Türkiye'nin madalya beklediği Kayra Özdemir'in kim olduğu ve hayatı ise merak edilmeye başlandı.

Gündem

02.08.2024, 15:29

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli judocu Kayra Özdemir Türkiye'yi sevindirmeye devam ediyor. Kadınlar +78 kg çeyrek finalinde turnuvanın favori isimlerinden ve son olimpiyat şampiyonu Japon Akira Sone'yi altın skorla yenen Kayra Özdemir adını yarı finale yazdırdı. Kayra Özdemir'in kim olduğu ve nereli olduğu da merak konusu oldu.

MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi MSB görüntüleri paylaştı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi Haberi Görüntüle

KAYRA ÖZDEMİR KİMDİR?

Kayra Özdemir (Ketty Mathé) 13 Şubat 1988'de Fransa'da dünyaya geldi. Fransız asıllı olan sporcu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu ve Kayra Özdemir adını aldı. Ankara Ego spor kulübü'nde kariyerini sürdüren

Kayra Özdemir 2014'te Türk vantadaşı oldu. Tam adı Kayra Almira Özdemir'dir.

2016 Avrupa Şampyionası'nda altın madalya kazanarak adını duyurdu. 

2004'ten bu yana judo dalında uzun bir aranın ardından altın madalya kazandıran Kayra Özdemir Macaristan'ın Budapeşte kentinde düzenlenen Grand Slam'da kadınlar +78 kilo finalinde altın madalya kazandı.

Judo alanında Türkiye'nin büyük işler beklediği sporcularından biri olan Kayra Özdemir Tokyo 2020 olimpiyatında Türkiye'yi Judo kadınlar +78 kiloda temsil etti.

Kayra 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Fransız rakibine yenilerek olimpiyat 5'inci oldu.

2016 Rio Yaz Olimpiyat Oyunları'nda da 5'inci oldu.

2021 Avrupa Judo Şampiyonası’nda Kayra Özdemir kadınlar +78 kg finalinde Fransız rakibi Lea Fontaine'yi mağlup ederek altın madalya kazandı.

Kayra Özdemir 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar +78 kg'da arını yarı finale yazdırdı. 

Kayra Özdemir, yarı finalde İsrailli Raz Hershko ile karşılaşacak.

Harris ve Trump düellosu başlıyor! Harris ve Trump tartışması saat kaçta, hangi kanalda? Harris ve Trump düellosu başlıyor! Harris ve Trump tartışması saat... Haberi Görüntüle

KAYRA ÖZDEMİR ASLEN NERELİ?

Kayra Özdemir Türk Vantandaşı olmadan önce Ketty Mathé adını kullanıyordu. Kayra Özdemir Fransız asıllıdır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet KARAKOCA

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading