Yandex Metrica

Kilometrelerce öteden kan dökmek için geldiler! Yüksek maaş ve pasaport karşılığı adam öldürecekler

Kilometrelerce öteden kan dökmek için geldiler! Yüksek maaş ve pasaport karşılığı adam öldürecekler

On beş Uluslararası Tugayı'na entegre edilen Ermeni "ArBat" Taburu, Endonezya'dan gönüllülerin işe alındığını duyurdu. Bu paralı askerler, Ukrayna'nın işgal altındaki topraklarında eğitim alacak. Kilometrelerce öteden savaş için gelecek olan paralı askerler kan karşılığı yüksek maaş ve Rus pasaportu elde edecek.

Dünya

28.08.2024, 12:29

Birliğin Telegram kanalında yapılan paylaşımda, "Birçok yerel sakin, Donetsk Halk Cumhuriyeti'ne seyahat etmeye, eğitmenlerimizden eğitim almaya ve çatışmaya katılmaya hazır olduklarını dile getirdi." ifadelerine yer verildi.

Eylül 2022'de kurulan "ArBat" taburu, RT'nin ayrıntılı olarak açıkladığı üzere, mobil saldırı gruplarıyla ünlü bir özel kuvvetler birimidir. "Abrek" çağrı adıyla bilinen eski Wagner Grubu üyesi Heik Gasparyan tarafından komuta edilen birim, 1 Temmuz 2023'te Rusya Savunma Bakanlığı'na resmen bağlandı. Şu anda "ArBat" savaşçıları Kursk bölgesinde aktif olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Bölümün kurucusu Armen Sargsyan'ın karmaşık bir geçmişi var. Ukrayna Savunma Bakanlığı'nın Ana İstihbarat Müdürlüğü'ne [GUR] göre Sargsyan, "Gorlovsky" lakabıyla bilinen Donetsk bölgesinden bir suç patronu. Devrik eski cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in ailesiyle bağlantılı olduğu ve Maidan hareketinin muhalifleri olan "titushki" örgütçüsü olarak etiketlendiği bildiriliyor. Ukrayna, onu 2014'ten beri uluslararası arananlar listesine koydu.

Çalışanlar 300 arabaya el koymuştu: Audi fabrikasındaki kriz sona erdi Çalışanlar 300 arabaya el koymuştu: Audi fabrikasındaki kriz sona erdi Haberi Görüntüle

PARA VE PASAPORT KARŞILIĞI İNSAN ÖLDÜRECEKLER

Mart ayında Rusya Savunma Bakanlığı, Endonezya'dan en az 10 paralı askerin Ukrayna güçlerinin yanında çatışmaya katıldığını duyurdu. Ancak Endonezya Dışişleri Bakanlığı, böyle bir bilgiden haberdar olmadıklarını belirterek, "bu iddianın daha fazla araştırılması gerektiğini" vurguladı.  

Bu arada, Endonezya Ulusal Ordusu sözcüsü Tümgeneral Nugraha Gumilar, askeri personelinin paralı askerlik faaliyetlerinde bulunmasının yasak olduğunu kesin bir dille belirtti. Gumilar , "Ordumuzu rolü, ulusun egemenliğini ve toprak bütünlüğünü korumak ve halkımızı şiddetten korumaktır. Paralı askerlik işi bu görevlerle örtüşmüyor" diye açıkladı.

Rusya'nın, yüksek maaş ve "yardım çalışmaları" için Rus pasaportu vaatleriyle Hindistan vatandaşlarını çatışmaya çektiği bildirildi. Ancak Moskova'ya vardıklarında, birçoğu kendilerini doğrudan cepheye gönderilmiş buldu. Bu konu, Başbakan Narendra Modi'nin devreye girmesine yetecek kadar dikkat çekti ve Başkan Vladimir Putin'in bu kişilerin serbest bırakılacağına dair ona güvence vermesine yol açtı. 

Geçtiğimiz yılın sonlarında hem Hindistan hem de Çin ile sınırı olan bir ülkeden 200'den fazla Nepal vatandaşının Rus ordusuna alındığına dair haberler ortaya çıktı. Dışişleri Bakanı Prakash Saud, bunlardan en az 14'ünü Ukrayna'da trajik bir şekilde hayatını kaybettiğini doğruladı. Bunun ardından Katmandu, ölen ve yaralılarla birlikte kalan tüm Nepal askerlerinin derhal terhis edilmesini ve ülkelerine geri gönderilmesini talep etti. 

Aşı oyunu! 'Gazze'de çocuk felci var' baskıları arkasında ne var? Akılları karıştıran iddia Aşı oyunu! 'Gazze'de çocuk felci var' baskıları arkasında ne var?... Haberi Görüntüle

ÇİN, KÜBA, SURİYE, SOMALİ...

Bu ifşalar, işe alımcıların tutuklanmasına ve Rusya'daki Nepalli bireylerin çalışma izinlerinin askıya alınmasına yol açtı. Ayrıca, Somali, Suriye, Küba ve Çin'den gelen paralı askerlerin Rusya adına savaştığı bildirildi. Moskova ayrıca çatışma için Sırp gönüllüler de işe aldı.

21 Şubat 2022'de Rusya, sınır tesisinin Ukrayna güçleri tarafından saldırıya uğradığını ve bunun sonucunda beş Ukraynalı savaşçının öldüğünü bildirdi. Ancak Ukrayna, bu iddiaları hızla reddederek bunları 'sahte bayraklar' olarak etiketledi.

Aynı gün dikkat çekici bir hareketle Rusya, DPR ve LPR'nin kendi ilan ettiği bölgeleri resmen tanıdığını duyurdu. İlginç bir şekilde, Rusya Devlet Başkanı Putin'e göre bu tanıma tüm Ukrayna bölgelerini kapsıyordu. Bu açıklamanın ardından Putin, tanklar da dahil olmak üzere Rusya'nın askeri güçlerinden bir taburu bu bölgelere gönderdi.

24 Şubat 2022'ye hızlıca ilerleyelim, küresel manşetler önemli bir olayla doluydu. Putin Ukrayna'ya güçlü bir askeri saldırı emri verdi. Ukrayna sınırında konuşlanmış Rusya'nın etkileyici Silahlı Kuvvetleri tarafından yönetilen bu saldırı kendiliğinden gerçekleşmedi, önceden tasarlanmış bir eylemdi. Koşullar bir savaşa benzemesine rağmen, Rus hükümeti bu terimi kullanmaktan kaçınıyor. Onlar buna  "özel askeri operasyon" demeyi tercih ediyor.

Habere Tepki Ver

0

1

1

1

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading