Yandex Metrica

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki kimdir, kaç yaşında?

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki kimdir, kaç yaşında?

ABD Beyaz Saray Sözcüsü Jen Paski kimdir, kaç yaşında? İşte Jen Psaki’nin hayatı ve biyografisi.

Kimdir

27.03.2024, 21:29

Joe Biden yönetimindeki ABD’nin Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki’nin hayatına ve kariyerine dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Jen Psaki kimdir ve kaç yaşında? İşte Jen Psaki’nin hayatına dair merak edilen tüm detaylar... 

Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Trump'a suikast girişiminde bulunan kişi kim? Trump'a kim saldırdı? Haberi Görüntüle

JEN PSAKİ KİMDİR? 

1 Aralık 1978 tarihinde Amerika’nın Connecticut Eyaletinin Stamford kentinde dünyaya gelen Jen Psaki, aslen Polonya kökenlidir. Lise eğitimini 1996 yılında Greenwich Lisesi’nde tamamlayan Psaki, lisans öğrenimini ise William&Mary Koleji’nde İngilizce ve Sosyoloji bölümlerinde tamamlayarak, 2000 yılında mezun olmuştur. 

Siyasi kariyerine 2001 yılında Thomas Harkin ve Thomas Vilsack’ın seçim kampanyalarında görev alarak başlayan Jen Psaki, 2004 yılında gerçekeşen ABD Başkanlık seçimlerinde aday olan John Kerry’nin yardımcılığını ve basın sekreterliğini yapmıştır. 

Daha sonra ABD temsilcisi Joseph Crowley’in iletişim Direktörü ve Demokrat Kongre Kampanya Komitesi’nin (DCCC) bölgesel basın sekreteri olarak görev yapan Psaki, 2008 yılında ise Barack Obama’nın başkanlık kampanyasında gezici basın sekreteri olarak görev almıştır. Seçimlerin ardından Obama’nın Başkan seçilmesiyle beraber Beyaz Saray’da Basın Sekreteri yardımcısı olarak görevine devam eden Jen Psaki, 2009 yılının aralık ayında İletişim Direktör Yardımcısı olmuştur. 

22 Eylül 2011 tarihinde bu görevinden ayrılarak Global Strategy Group’un Washington DC Ofisinde başkan yardımcısı ve genel müdür olarak görev yapan Jen Psaki, 2012 yılında ABD Başkanlık seçimlerinde tekrar aday olan Barack Obama’nın basın sekreteri olarak yeniden görev almıştır. 

Jen_Psaki_kimdir

11 Şubat 2013 tarihinde ise ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü olarak göreve başlayan Psaki, 2015 yılında Beyaz Saray İletişim Direktörü olmuş ve Obama Yönetiminin sonuna kadar görevine devam etmiştir. 

7 Şubat 2017 tarihinde CNN’de siyasi yorumcu olarak görev yapmaya başlayan Jen Paski, 2020 yılında buradan ayrılarak Biden-Harris geçiş ekibine katılmıştır. 

Joe Biden’in ABD Başkanı olarak seçilmesiyle beraber 20 Ocak 2021 tarihinde Beyaz saray Basın Sözcüsü olarak göreve başlayan Jen Psaki, evli ve iki çocuk annesidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading