Yandex Metrica

Ebru Akel kimdir, kaç yaşında? Ebru Akel aslen nereli?

Ebru Akel kimdir, kaç yaşında? Ebru Akel aslen nereli?

Ebru Akel'in hayatı merak ediliyor. Özellikle başarılı sunuculuk performansıyla sık sık ekranlara çıkan Ebru Akel'in hayatı araştırılıyor. Peki, Ebru Akel kimdir? Ebru Akel kaç yaşında? Ebru Akel evli mi? Ebru Akel kaç kez evlendi? Ebru Akel nerede yaşıyor? Ebru Akel neden boşandı? Ebru Akel aslen nereli? Detayları haberimizde...

Kimdir

03.05.2024, 09:10

Başarılı sunucu Ebru Akel'in hayatı merak ediliyor. Hem işiyle hem de hızlı özel hayatıyla dönem dönem gündem olan Ebru Akel hakkında kullanıcılar; Ebru Akel kimdir? Ebru Akel kaç yaşında? Ebru Akel evli mi? Ebru Akel kaç kez evlendi? Ebru Akel nerede yaşıyor? Ebru Akel neden boşandı? Ebru Akel aslen nereli? gibi sorulara yanıt arıyorlar. Ebru Akel hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

EBRU AKEL KİMDİR?

Ebru Akel, 1 Mart 1976 yılında İzmir'de dünyaya geldi. Ebru Akel, ablaları Deniz ve Şeniz'den arından ailenin üçüncü kız çocuğu olarak aileye katıldı. Henüz yedi yaşındayken bale eğitimi almaya başlayan Akel, o zamanlarda bile dikkatleri üzerine topladı. Akel, İzmir Gazi İlkokulu'ndan mezun oldu. Sonrasında 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale bölümünde ortaokul, lise ve üniversite eğitimi gördü.

1996 yılında ilk oyunculuğunu 'Hiç Bana Sordun mu' isimli televizyon dizisinde ekran karşısına geçerek yaşadı. Daha sonra 1997 yılında Motor Life isimli televizyon programının sunuculuğunu yaptı. Akel, 1998 yılında Eltiler dizisinde rol aldı.

1998 yılında Brt'de ekranlara gelen Sihirli Ayna adlı moda programını sunuculuğunu yapan Akel, bu işine 2000 yılına kadar devam etti. Aynı zamanda 1998-2000 seneleri arasında dönemin ses getiren Star TV dizisi Kara Melek'te rol aldı. 2000 yılında Benim İçin Ağlama, 2001 yılında ise Kumsaldaki İzler adlı iki dizide ekranlarda izleyici ile buluştu.

2001 yılında yeniden sunuculuğa geri dönen Akel, 'Hepsi Gerçek' adlı reality şovun dışında Best Model of the World gibi birçok güzellik yarışmalarını sunuculuğunu  yaptı. 2003 yılında ise Türk televizyonculuğunda yeni bir dönem olan evlilik programlarında sunuculuk yaparak zirveye çıktı. Show TV'de yayınlanan Ben Evleniyorum, Biz Evleniyoruz, Sevda Masalı, İkinci Bahar ve Gelinim Olur musun? isimli televizyon programlarının sunuculuğunu yaptı. 2005 yılında ise 'Size Anne Diyebilir miyim?' isimli program ile 8,5 saat boyunca canlı yayında sunuculuk yapması bu alanda bir rekor kırmasına sebep olmuştur. Bunlar dışında 'Gönüllerde İkinci Bahar' isimli bir başka evlilik programını da sundu.

2005 yılında Loreal ile reklam anlaşması yapan Akel, 2 yıl boyunca saç modelliği yaparak uluslararası anlaşma imzalayan ilk Türk modeli olma ünvanına sahip oldu. Bunun dışında birçok reklam filminde de boy gösterdi.

2005 yılında 'Hayaller Gerçek Oluyor' adlı Kanal D yarışmasının sunuculuğunu yaptı. Aynı zamanda başrollerinde Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Tolga Çevik ve Özgü Namal'ın paylaştığı Organize İşler adlı sinema filminde "Nilüfer" karakterine hayat vermiştir. 2005 senesinde Cem Davran ile başrollerini paylaştığı 'İlk Göz Ağrısı' televizyon dizisinde rol aldı. 2006 yılında ise başrollerini Kadir İnanır, Melisa Sözen ve Kaan Urgancıoğlu'nun gibi önemli isimlerin paylaştığı Atv'de ekranlara gelen 'Azap Yolu' adlı dizide rol aldı. Oyunculuğun yanı sıra sunuculuğu da devam ettiren Akel, 2006 ve 2007 yıllarında iki sezon boyunca Atv'de ekranlara gelen Oryantal Star isimli yarışmanın sunuculuğunu yapmıştır.

2008 yılında Abdullah Oğuz'un yapımcısı ve yönetmeni olduğu Sıcak adlı sinema filminin başrollerini Cem Özer, Gürgen Öz ve Hazım Körmükçü'yle paylaştı.

2010 ve 2011 senelerinde Star Tv de yayınlanan Küçük Sırlar dizisinde 'Biricik' rolüne hayat verdi. Atv'de ekranlara gelen ve başrollerini Duygu Yetiş, Kenan Ece ve Larissa Gacamer'in paylaştığı Krem adlı dizide rol aldı. 2015 yılında ise ise Show TV'de yayınlanan Bu Tarz Benim isimli yarışmanın 2. sezon sunuculuğunu yapıyordu ancak yarışmanın bitmesi üzerine yarışmadaki sunuculuk görevinden ayrılık kararı aldı.

Ebru Akel 2012 yılında Özer Sancak ile dünya evine girdi ve 2020 yılında ise boşandı. Çiftin evliliklerin olan çocukları Eren Sancak'ın velayeti Ebru Akel'e verildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading