Erkan Kandemir kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Erkan Kandemir kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir kimdir, kaç yaşında ve aslen nerelidir? İşte Erkan Kandemir’in hayatı ve biyografisi...

Kimdir

03.05.2024, 10:06

>AK Parti’nin 2018 yılında gerçekleşen 6. Olağan Büyük Kongresi’nden sonra Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen ve aynı zamanda 27. Dönem İstanbul Milletvekili olarak >TBMM’de görevine devam eden Erkan Kandemir’in hayatına dair merak edilen ayrıntıları sizler için derledik. Peki Erkan Kandemir kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

İşte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir’in hayatına dair detaylar...

ERKAN KANDEMİR KİMDİR?

2 Eylül 1981 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Erkan Kandemir, aslen Rizelidir. Lisans eğitimini Sakarya Üniversitesi’nin İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde tamamlayarak mezun olan Kandemir, ardından lisansüstü eğitimi içim İngiltere’ye giderek Kingston Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi Bölümü’nde yüksek lisans yapmıştır.
 
Daha sonra yine İngiltere’de bulunan University of London - King's College’de Ortadoğu Araştırmaları alanında ise ikinci yüksek lisansını yapmış ve aynı zamanda Cambridge Üniversitesi’nde bünyesinde yer alan Uluslararası İlişkiler programına da katılmıştır.

ERKAN KANDEMİR’İN SİYASİ KARİYERİ

Üniversite öğrenciliği dönemlerinde Mühendislik Fakültesi’nin Dernek Başkanlığını yapan Erkan Kandemir, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AK Parti) kuruluşu itibariyle de İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Erkan_Kandemir_kimdir
 
2009 yılında ise AK Parti’nin İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirilen Kandemir, bu görevini üç yıl sürdürdükten sonra eğitim amacıyla yurtdışına çıkmıştır.

2014 yılında ise Başbakan Danışmanlığı görevine getirilen Erkan Kandemir, daha sonra yine aynı yılın Ekim ayında ise Sağlık Bakanlığı’na Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.
 
Gerçekleşen Türkiye geneli seçimlerinde mensubu olduğu Ak Parti’den 25, 26 ve 27. dönemlerde İstanbul Milletvekili seçilen Kandemir, 2018 yılında gerçekleşen Ak Parti 6. Olağan Büyük Kongresi’nde ise Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildikten sonra Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir.

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve 27.dönem İstanbul Milletvekili olarak TBMM’de görevine halen devam etmekte olan Erkan Kandemir evli ve iki çocuk babasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading