Gazeteci Faruk Aksoy kimdir, kaç yaşında? Faruk Aksoy aslen nereli?

Gazeteci Faruk Aksoy kimdir, kaç yaşında? Faruk Aksoy aslen nereli?

Faruk Aksoy herkese aşının zorunlu olarak yapılmasını istemesiyle Twitter gündemine geldi. Ülke TV'de haber programı sunan Faruk Aksoy hakkında kullanıcılar araştırma yapıyor. Peki Faruk Aksoy kimdir? Faruk Aksoy aslen nerelidir? Faruk Aksoy'un mesleği nedir? kaç yaşındadır? gibi soruların detayları haberimizde...

Kimdir

21.05.2024, 22:14

Faruk Aksoy dönen dönem söylemleri ve yazdıklarıyla gündeme geliyor. Şu günlerde Ülke Tv'de haber programı sunan Faruk Aksoy hakkında araştırma yapan sosyal medya kullanıcıları; Faruk Aksoy kimdir? Sorusuna yanıt arıyor. 

Menendez Kardeşler kimdir, yaşıyor mu? Menendez Kardeşler kimdir, yaşıyor mu? Haberi Görüntüle

FARUK AKSOY KİMDİR?

Faruk Aksoy, 1974 yılında Sakarya’da dünyaya geldi. Uzun zamandır Ülke TV'de program yapan Yeni Şafak Gazetesinde köşe yazısı yazan Faruk Aksoy aslen Sakaryalı'dır. 1994 senesinde üniversite eğitimi için Kütahya’ya gelen Aksoy'un televizyon macerası da burada başladı. İlk olarak Kütahya Birlik FM’de program sunucusu olarak işe soyundu. Daha sonra BTV’de muhabirlik, haber spikerliği ve kültür/sanat programları sundu. Aksoy, yenikutahya.com’da da uzun süre köşe yazıları yazdı. Destan TV, Aksoy’un televizyonculuk hayatında önemli basamaklardan biri oldu.

2000’de Kütahya’dan ayrıldı ve Sakarya’ya döndü. 2005 yılında Kütahyalı Plastik ve Rekonstriktif Cerrahi Uzmanı Dr. Hacer Banu Koç’la evlendi ve Aydın’a taşındı. Orada bulunduğu dönemde de basın yayın dünyasından uzak kalmadı. Aydın AyTv ve İzmir Kanal35 televizyonlarında programlar yaptı. Kanal35’te yaptığı “Sokakta Edebiyat” çok sevildi. Daha sonra eşinin tayini üzerine 2010 yılında Kırklareli’ne taşındı. Hafta sonları İstanbul’a gelip TV5’te, “Haftasonu Haberlerini” hazırladı ve sundu.

Yazarlık serüvenini de sürdüren Aksoy, Milat Gazetesi’nde köşe yazmaya başladı. Bu süreçte Beykent Üniversitesi’nin kanalı Beykent Tv’nin kurucu kadrosunda yer aldı ve bu kanalda eski genelkurmay başkanı Org. Yaşar Büyükanıt ile programlar yaptı.Ayrıca Beykent Tv’de, “An ve Zaman” adlı programı hazırladı ve tarihçi Koray Şerbetçi ile birlikte sundu. Daha sonra bu programı Kanal24’e taşıdı. Kendisine Yeni Şafak Gazetesi’nden yapılan yazarlık teklifini kabul etti ve Albayrak Medya ile anlaştı. 4, 5 yıl Yeni Şafak’ta köşe yazdı, TVNET’te, Karşı Karşıya adlı tartışma programını sundu.

Son olarak Kanal 7 medya grubu ile anlaşan Faruk Aksoy, Ülke Tv’de, Haber Servisi adlı programı yapmaya başladı.

Habere Tepki Ver

4

1

0

0

0

0

0

1


Loading